Стелс-бомбу, здатну пролетіти 500 км, розробляють у США (фото)

Винищувачі F-35 отримають бомбу не пізніше кінця 2023 року.

До кінця 2023 року компанія Raytheon здійснить інтеграцію в платформу F-35C новітнього авіаційного боєприпасу JSOW-ER, передаються Патріоти України з посилання на іноземні ЗМІ.

Військово-морські сили США заявили, що почнуть розгортати нову версію стелс-бомби AGM-154, або JSOW, не пізніше кінця 2023 року. Її зможуть застосовувати як флотські винищувачі четвертого покоління Boeing F / A-18E / F Super Hornet, так і новітні F-35C - майбутнє палубної авіації Сполучених Штатів.
7 лютого командування авіаційних систем ВМС оголосило про намір укласти контракт з Raytheon на роботи, пов'язані з новою системою озброєння зброєю, відомим як JSOW-Extended Range, або JSOW-ER.
У повідомленні говориться, що боєприпас зроблять сумісним з ударним винищувачем ВВС США F-35A, але не ясно, чи мають намір Військово-повітряні сили закуповувати ці ракети для своїх нових винищувачів.
"Включення в арсенал F-35C новітньої бомби дасть флоту США принципово нові можливості. За рахунок оснащення бомби турбореактивним двигуном Hamilton-Sundstrand TJ-150 вдалося підвищити її дальність польоту з приблизно 100-130 кілометрів (у базовій версії) до 560 кілометрів", - відзначається в повідомленні.
За допомогою JSOW-ER можна вражати добре захищені об'єкти без побоювання входу літака-носія в зону ураження ППО.
"США вдалося об'єднати відносну дешевизну керованих бомб з можливостями крилатої ракети. Максимальна маса бойової частини JSOW становить 450 кілограмів", - уточнюється в повідомленні.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...