"Стільки і будеш отримувати в старості": Як пенсіонерка "розвела" телефонного шахрая

Назвавшись працівником одного з ведучих державних банків шахрай налякав пенсіонерку тим, що з її рахунку начебто хтось намагався зняти гроші.

В Сумах 69-річна жінка одурила афериста під виглядом банківського працівника, сказавши йому коди доступу до своєї картки, з якої попередньо зняла всі гроші. Про це повідомляє прес-служба поліції Сумської області, передають Патріоти України.

На мобільний літньої сумчанки надійшло смс-повідомлення про начебто блокування банком її картки. Аби уточнити інформацію, вона зателефонувала за вказаним в електронному листі номером. Однак з перших же слів розмови вона зрозуміла, що спілкується з шахраями.

Назвавшись працівником одного з ведучих державних банків шахрай налякав пенсіонерку тим, що з її рахунку начебто хтось намагався зняти гроші, тож служба безпеки заблокувала картку. А щоб відновити доступ, йому нібито потрібно негайно знати всі коди до картки пенсіонерки.

«Жінка, котра буквально напередодні зняла з рахунку всю пенсію, і достеменно знаючи, що термін дії картки ось-ось закінчиться, а тому все одно документ потрібно буде міняти, спокійно повідомила всю запитувану інформацію, після чого «банкір» поклав трубку», - розповіли у поліції.

Однак за кілька хвилин шахрай знову зателефонував пенсіонерці із запитанням, яка ж сума зберігається на рахунку клієнтки. На що пенсіонерка вже відкрито розсміялась і відповіла: «Саме стільки, скільки ти заробляєш чесним шляхом, і будеш отримувати в старості». Після чого заблокувала картку, аби нею зловмисники не змогли скористатися в інших цілях.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...