"Сто років чекали, побудьмо стриманими ще трохи": "Томос для України обговорюватимуть після звіту екзархів", - Зоря

Обговорення питання томосу про автокефалію для української церкви відбудеться тільки після звіту екзархів Вселенського патріарха в Стамбулі.

Про це повідомив ввечері 9 жовтня голова інформаційного управління УПЦ КП Євстратій Зоря, передають Патріоти України.

За його словами, цей звіт запланований на 10 жовтня. «Повідомлення, ніби «томос вже є», – не відповідають дійсності, а інформаційно – шкідливі, бо після хвилі «перемоги» піде хвиля «зради», коли виявиться, що питання Синод ще не обговорив», – написав Зоря у Facebook і закликав «ще трохи побути стриманими».

Зі свого боку, директор Національного інституту стратегічних досліджень при президенті України, радник голови держави Ростислав Павленко на своїй сторінці у Facebook наголосив: «Єдиним надійним джерелом інформації про надання автокефалії Православній церкві в Україні є офіційні повідомлення Вселенського патріархату. Ніякі інші джерела або «джерела» … інформації не мають, і тому не можуть повідомити».

Раніше 9 жовтня в публікаціях інтернет-видань і в соцмережах почали з’являтися повідомлення з посиланням на «джерела з адміністрації президента України», ніби томос про автокефалію української помісної церкви (яка ще не створена) вже наданий.

У Стамбулі 9 жовтня почалося триденне засідання Синоду Константинопольського патріархату. Як очікується, на ньому розглянуть питання про надання томосу про автокефалію української православної церкви. Засідання відбувається за зачиненими дверима.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...