Столична влада під надуманим приводом відмовляє в допомозі сину загиблого Героя України (фото)

Вдова Героя України Сергія Цимбала просить київську владу включити її сина, 7-річного Олександра, в міську цільову програму "Турбота. Назустріч киянам". Однак, київська влада відмовляється це робити.

Причиною відмови є, нібито, відсутністю реєстрації сім'ї в Києві на момент загибелі Сергія Цимбала. Про це стало відомо з листа вдови, Лілії Цимбал, адресованого голові Києва Віталію Кличку, передають Патріоти України.

Лілія Цимбал, мати-одиначка, яка виховує 7-річного сина Олександра, звернулася до Управління соціального захисту Шевченківського району Києва, Департамент соціальної політики міста Київ, Шевченківську районну в м.Києві державної адміністрації, Київської міської державної адміністрації із заявою про включення сина Героя України в міську цільову програму "Турбота. Назустріч киянам". Однак, київські чиновники виявилися байдужими до її прохання. Не заглиблюючись у суть наданих документальних матеріалів, вони обмежилися формальними відписками з посиланням на факт відсутності реєстрації в м.Києві на момент загибелі Сергія Цимбала.

Вдова героя України зазначила, що має право отримати допомогу в рамках цієї програми, тому що їхня сім'я проживала в Києві, чоловік працював у прокуратурі, Лілія в банку. Про це є документальні підтвердження проживання (копія трудової книжки Лілії Цимбал з офіційного місця роботи, довідка з перинатального центру Києва, акт 3-х сусідів з підписами про підтвердження проживання в м.Києві, довідка ЖЕКу про факт проживання в м.Києві). Після загибелі Сергія Цимбала (07.10.2014 р.), починаючи з листопада 2014 року і по сьогодні Лілія із сином Олександром зареєстровані в м.Києві та проживають у квартирі, наданій Генеральною прокуратурою України. "Ми повноцінні жителі м.Києва!" - підкреслила в листі Лілія Цимбал.Сергій Цимбал народився в селищі Ставище Київської області. Закінчив Ірпінську податкову і Харківську юридичну академії. Працював слідчим у прокуратурі Луганської області протягом року. Пізніше працював в Дніпровській екологічній прокуратурі в Черкасах. Звільнився звідти під час Революції Гідності, коли силовиків почали використовувати проти майданівців. З початком російської агресії проти України Сергій пішов добровольцем захищати рідну землю.

У зону АТО під Дебальцевим Донецької області Сергій прибув 24 серпня, в День Незалежності. Був добровольцем 25-го батальйону територіальної оборони "Київська Русь". 7 жовтня він разом з трьома бійцями пішов у розвідку і потрапив у засідку. Цимбал закрив собою товаришів, рятуючи їх ціною свого життя.

1 грудня 2015 року Президент України присвоїв звання Героя України (посмертно) Сергію Цимбалу, який загинув, захищаючи державний суверенітет і територіальну цілісність України. Глава держави вручив орден "Зірка Героя" дружині загиблого Лілії та його маленькому синові Олександру.

Міською цільовою програмою "Турбота. Назустріч киянам" передбачена одноразова адресна матеріальна допомога малозабезпеченим киянам, які опинилися в складних життєвих обставинах, одноразова адресна матеріальна допомога до свят, допомогу учасникам АТО і їхнім сім'ям. Також, виділені кошти на забезпечення інвалідів засобами особистої гігієни, протезами, технічними засобами реабілітації, на забезпечення оздоровлення ветеранів війни та праці, інвалідів I і II груп, дітей війни та громадян Києва, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Джерело: Цензор.НЕТ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...