"Стоп корупції": У селі на Київщині за чотири хвилини провели тендер на ремонт доріг (відео)

Підрядника на ремонт доріг чиновники сільської ради визначили впродовж рекордного терміну, а місцеві жителі заявили журналістам "Стоп корупції", що роботи, найімовірніше, провели ще до конкурсу.

У селі Підгірці Обухівського району Київської області провели тендер на ремонт доріг за чотири хвилини: переможця визначили практично відразу після реєстрації заявки у системі електронних закупівель, повідомляє проект "Стоп корупції", передають Патріоти України. Автори сюжету зазначили, що прокуратура теж зацікавилася цим фактом і відкрила кримінальне провадження щодо розкрадання грошей.

У грудні минулого року київська влада виділила Підгірцям 9 млн грн як компенсацію за те, що до села зі столиці привозять сміття. Заступник голови сільради Ірина Тимошенко заявила, що тендер проводили законно і залишок грошей повернули до бюджету Києва.

Голова Обухівської райадміністрації Іван Рудяк зазначив у коментарі журналістам, що у селі є проблеми з екологією, дитсадками і школою, але гроші, які надійшли, сільрада вирішила витратити на ремонт двох невеличких доріг.

Місцева громада не знала ані про перерахування грошей із Києва, ані про те, на що їх буде витрачено, стверджують автори сюжету після спілкування з людьми у селі. На відремонтованій дорозі вони виявили тріщини. Жителі Підгірців говорять, що насправді оновлення дорожнього полотна проводили раніше, ніж пройшов тендер.


Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...