Стратегічна траса: Порошенко розповів, коли завершиться ремонт багатостраждальної магістралі Одеса-Рені

Президент Петро Порошенко прогнозує, що ремонт дороги загального користування державного значення М-15 Одеса - Рені буде завершено до кінця 2018 року.

Про це повідомляє прес-службаглави держави, передають Патріоти України.

У четвер, 28 грудня, в рамках робочої поїздки в Одеську область Порошенко оглянув відремонтовану ділянку протяжністю 41 км.

Дорога характеризується високою інтенсивністю руху - близько 22 тисячі автомобілів на добу. Вартість ремонтних робіт склала 465,8 млн грн. З них з державного бюджету - 1,2 млн грн, кошти від "митного експерименту" - 464,6 млн грн. Роботи тривали з липня по грудень 2017 року.

Порошенко зазначив, що митний експеримент в цьому році був набагато більш ефективним, ніж в попередньому. У 2016 році в Одеській області перевиконання склало тільки 86 млн грн. "На 86 млн дорогу не відремонтуєш. Це означає, що неефективно працювала митниця. Було «зелене світло» тим, хто в обхід митниці завозив вантажі. А в цьому році порівняйте - 86 млн і майже 2 млрд. І ці два мільярди пішли на будівництво доріг і дозволили тут, в Маяках, капітально відремонтувати дорогу. А дорога - це життя", - сказав президент.

Загальна протяжність автомобільної дороги М-15 Одеса - Рені (на пл. Бухарест) становить 289,4 км. М-15 проходить по території дев'яти районів Одеської області, по території Молдови і з'єднує міста Одеса, Біляївка, Білгород-Дністровський, Сарата, Татарбунари, Арциз, Тарутине, Кілія, Ізмаїл, Болград, Рені, природний заповідник Вилково. Дорога була побудована в 40-50-х роках минулого століття.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...