Стрєлков вказав на головну помилку Путіна у захопленні України

На думку терориста, у 2014 році Росія силами диверсантів могла спокійно захопити більшу частину України, створивши "новоросію", яка увійшла б до складу РФ.

Ігор СтрєлковПро це колишній ватажок терористів "ДНР" Ігор Стрєлков (Гиркин) розповів в інтерв'ю The Insider, передають Патріоти України.

"Я вважаю, що існувало тільки два сценарії, і існує на цей момент. Всього два сценарії: перший - це перемога, нехай навіть важка, хай навіть кривава, нехай навіть економічно вкрай невигідна, або поразка, теж кривава, теж важка і катастрофічна для всього: і для режиму, і для економіки, і для народу. Я вважаю, що Путін зробив колосальну помилку, що він спробував саме заморозити ситуацію", - розповів терорист.

За його словами в 2014 році Київ не треба було брати, досить було захопити Дніпропетровську і Харківську області.

"Я впевнений досі і добре пам'ятаю ситуацію, оскільки я перебував усередині, на той момент - на кінець квітня, травень 2014 року - було можливо все, просто все. Можна було пройти від Харкова до Одеси, створити справжню "новоросію", без якої Київ воювати б не зміг фізично. Він би залишився без енергії, яка вся виробляється в Дніпропетровській області, без єдиного великого порту (Одеського), без Харківського танкового заводу і без важкої промисловості, без вугілля донецького, без Маріуполя, без сталеливарної промисловості, і залишився б без як мінімум третини населення, навіть більше. Без цього Київ воювати б не зміг", - розповів Стрєлков.

Після цього, впевнений терорист, міфічна "новоросія" увійшла б до складу Росії.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...