Стрілянина у Дніпрі: Що відомо про загиблих

Дніпро знову опинився на перших шпальтах українських ЗМІ. І знову причина тому кримінальні розбірки. У понеділок увечері в центрі міста на проспекті Гагаріна сталася перестрілка , в результаті якої двоє людей померли, ще четверо були поранені.

Убиті в Дніпрі бійці АТО Максим Іващук та Олександр Вагнер

Пізніше стало відомо, що жертвами стали два ветерана АТО, а серед поранених є відомий адвокат Едмонд Саакян, який також брав участь у бойових діях на сході України, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Одним із загиблих виявився колишній боєць 20-го мотопіхотного батальйону 93-ї бригади Олексій Вагнер. Як стало відомо з постів на сторінці загиблого, після повернення до мирного життя він вирішив зайнятися бізнесом. Вагнер завів натуральне господарство і виробляв цукати.

Крім того, за словами журналіста Юрія Бутусова, вбитий брав участь в зіткненнях з "тітушками" на 9 травня . А ще був близьким другом пораненого в перестрілці Саакяна, який представляв інтереси Вагнера на суді у справі 9 травня.

Другим убитим став колишній боєць 11-го мотопіхотного батальйону 59-ї бригади Максим Іващук. Він помер по дорозі в лікарню від отриманих поранень.

Ще один потерпілий Едмонд Саакян брав участь в бойових діях в якості добровольця 20-го мотопіхотного батальйону. Після повернення до цивільного життя займався волонтерством та мав адвокатську практику. Повідомляється, що він отримав наскрізне поранення в живіт, проте його стан стабільний, а прогноз позитивний.

Більш того, за словами Бутусова, Едмон і його брат Едуард, який також був присутній на місці трагедії, вже дали свідчення поліції. З їх слів основна версія того, що сталося - бізнес-конфлікт.

У поліції поки що не оприлюднюють імена нападників, проте ЗМІ вдалося дізнатися, що нападники є бандитами, причетними до організованої злочинності. За відомостями джерел журналістів, четверо підозрюваних в нападі знаходяться в лікарні Мечникова під охороною з пораненнями в результаті вогню у відповідь.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...