Стрілянина в Дніпрі: Знайомі загиблих розповіли про причини конфлікту

Поранений учасник АТО, адвокат Едмонд Саакян і ветеран війни на Донбасі Олексій Вагнер, який загинув під час стрілянини у Дніпрі 24липня, могли постраждати через захист підприємців від рейдерів або через конфлікт з правоохоронними органами міста.

Убиті в Дніпрі бійці АТО Максим Іващук та Олексій Вагнер

Такі припущення висловили знайомі АТОшників в коментарі "Апострофу", передають Патріоти України.

Так, товариш Саакяна підтверджує економічну версію події, але з тією лише поправкою, що суть конфлікту - у антирейдерській діяльності, якою активно займався поранений.

"Днем Леха (загиблий Олексій Вагнер, - ред.) заходив до мене на роботу і пропонував йти з ними. Едмонд захищав інтереси фермерського господарства від рейдерів", - розповів один зі співрозмовників.

"Він дуже щільно займався захистом якогось агропідприємства. Там дійшло до того, що поля охороняють з автоматами. Він перейшов дорогу комусь дуже впливовому. Особисто я вважаю, що це пов'язано, але не факт", - - додав ще один знайомий Саакяна Дмитро Демшин.

Напевне, мова йде про підприємство "Добробут-Агро", керівник якого Геннадій Юдін в середині липня навіть виклав в соцмережі фото на якому разом з озброєним Едмонд Саакяном вони позують на фоні поля.

Правда, у коментарі "Апострофу" фермер відхрестився від зв'язку між перестрілкою і захистом його підприємства: "Він допомагав багатьом підприємствам за свого часу, тому я не думаю, що це пов'язано".

Друга версія виникнення конфлікту пов'язана з подіями 9 травня, коли у Дніпрі сталася масова бійка між ветеранами АТО, правоохоронцями і тітушками. Едмонд Саакян представляв у суді інтереси загиблого Олексія Вагнера, який постраждав у сутичках на травневі свята.

"Якщо провести логічний ланцюжок - ноги ростуть від подій 9 травня і розборок з тітушнею. Моя думка - борг брата Еда був приводом для зустрічі з метою знищення. Менти грають на стороні супротивника схоже, самі проаналізуйте події Дня Перемоги. У Еда і його товаришів активна позиція, і є реальні справи, за якими вони заважають певному колу, ці події - якийсь каталізатор", - заявив ветеран АТО Євген Білий.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...