Стрілянину у Франківську влаштували генеральський синок і власник центрального ринку, - ЗМІ (фото, відео)

У компанії, посиденьки якої у "Pasage Gartenberg" закінчилися стріляниною, очевидці впізнали власника центрального продуктового ринку Ігоря Халаменду та Анатолія Француза – сина колишнього начальника прикарпатської міліції.

У поліції повідомили, що затримали три автомобілі, причетні до інциденту, у двох з яких знайшли зброю, передають Патріоти України з посиланням на Тримай курс.

Один із них, "Volkswagen Golf", патрульні наздогнали по дорозі в обласну клінічну лікарню. В автомобілі поліцейські знайшли зброю та затримали двох осіб. Третього чоловіка, що їхав в авто, доставили з пораненням в лікарню. За попереднім діагнозом в нього пробита легеня.

Ще одну автівку, "Nissan X-Trail", водій якої причетний до стрілянини, поліція затримала на вулиці Січових Стрільців. Очевидці оприлюднили відео із затримання цього автомобіля.

З достовірних джерел стало відомо, що цей автомобіль належить Анатолію Французу-молодшому – синові генерал-майора міліції Анатолія Француза, який протягом 1994-2000 років очолював прикарпатську міліцію. Після того Француз-старший очолював УМВС у Рівненській області, а з 2002 до 2005 року був головою Волинської обласної державної адміністрації.Анатолій Француз-молодшийАнатолій Француз-молодший донедавна працював помічником судді в Івано-Франківському окружному адміністративному суді. Його автівку зі зброєю затримали на вулиці Січових Стрільців. Але автомобілем керував не він. КУРСу стало відомо, що до кінця дня слідчі його допитали. Втім, наразі в поліції не кажуть, чи в якості свідка, чи як підозрюваного.

Свідки стрілянини розповіли, що він був у "Pasage Gartenberg", де підстрелили чоловіка. Також з ним за столом сидів Ігор Халаменда, відомий з 90-х під прізвиськом "Бура", власник центрального продуктового ринку в Івано-Франківську.

Ігор Халаменда

На зустріч Халаменда приїхав на своєму броньованому Mersedes-Benz G55AMG.

До речі, "Бура" вже не вперше засвітився у стрілянині. У квітні 2007 року в центрі Івано-Франківська Ігоря Халаменду, який на той час був депутатом Івано-Франківської міської ради від Партії регіонів, обстріляли у цьому ж броньованому "Мерседесі". Тоді він отримав важкі поранення в груди і шию. Врятували його ізраїльські лікарі з досвідом військової хірургії.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...