Створюємо транспортний коридор Європа - Азія в обхід Росії, - Бальчун

Україна, Іран, Азербайджан, Грузія і Польща планують створити новий маршрут перевезення вантажів з Азії до Європи і назад.

Войцех Бальчун

Про це повідомив голова правління "Укрзалізниці" Войцех Бальчун в Facebook, передають Патріоти України.

"Ці дні працюємо в Баку. Разом з колегами - керівниками залізниць Азербайджану, Грузії, Ірану та Польщі. Повинні скоординувати свої дії в просуванні нового трансконтинентального логістичного продукту - транспортного коридору "Південь-Захід". П'ять країн - Іран, Азербайджан, Грузія, Україна, Польща - створили коридор від країн Індійського океану, Перської затоки до Європи", - написав Бальчун.

За його словами, річний товарообіг з Індією, Пакистаном і країнами Перської затоки становить зараз приблизно 72 млн тонн, в тому числі з європейських країн - понад 25 млн тонн. Зараз 94% цього потоку транспортується морем через Індійський океан, Суецький канал і Середземне море.

"Основна перевага коридору, над яким ми зараз працюємо в Баку, в порівнянні з іншими маршрутами - це короткий транзитний шлях і, як наслідок, в 2-3 рази менше часу, витраченого на перевезення. Близько 12-15 днів проти 30-40 днів морського шляху. Крім того, цей маршрут коротший більш ніж на 1000 кілометрів іншого сухопутного коридору через територію Росії.

Бальчун повідомив, що зараз йде робота над створенням єдиної тарифної системи, щоб учасники могли контролювати вантажі. Також буде створено робочу групу, до складу якої увійдуть представники всіх залізничних адміністрацій, задіяних в процесі.
"Чекаємо чергового засідання Координаційного комітету на початку вересня в Україні", - резюмував Бальчун.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...