Створювали розвідмережу в Одесі: З'явилися фото агентів Кремля в Україні

В Україні назвали імена російських військових, які створювали розвідувальну мережу в Одесі.

Як повідомив в Telegram український військовий журналіст Андрій Цаплієнко, посилаючись на контррозвідку, в списку поки що значиться п'ять прізвищ: Олександр Жигало, Дмитро Майданик, Костянтин Книрик, Денис Бакета і Павло Воронін. Однак Цаплієнко додав, що список може бути розширений. Журналісти дізналися більш докладно про кожен з них, передають Патріоти України.

Дмитро Майданик народився в Одесі. У 2002 році він закінчив Одеський Державний Політехнічний університет отримавши диплом за фахом "Конструювання радіо-електронних систем". Працював в різних сферах - компаніях, пов'язаних з комунікаціями і інноваційними технологіями, займався бізнесом.

Дмитро Майданик

З 2008 року почав брати активну участь в різних громадських організаціях з російським забарвленням.

У розпал подій на Евромайдане створив "Одеську дружину" і був одним з активних супротивників активістів. 2 травня брав участь в зіткненнях проти прихильників "Євромайдана" в районі Грецької площі.

Після трагедії він був змушений переховуватися від українських спецслужб, а 4 травня разом зі своєю родиною виїхав з України. Зараз ховається в Москві.

Костянтин Книрик народився в 1989 році в Криму. З юних років брав активну участь в різних проросійських рухах. Був співавтором пропагандистської програми "Насправді" і співробітником інформаційного центру "Кримський фронт".

Зараз же є керівником пропагандистського проекту News Front.

До анексії Криму Денис Бакета служив в кримському СБУ. Дослужився до посади начальника 5 відділу Управління військової контррозвідки СБУ в АР Крим. Під час анексії зрадив Україну, перейшовши на службу до росіян зі збереженням звання.

Денис Бакета

Олександр Жигалов був підполковником МВС України, але був завербований ще одним фігурантом списку Павлом Вороніним. Воронін є етнічним росіянином, служив в Мурманську, але в лютому 2014 року був відряджений до Криму, де і зайнявся розгортанням розвідувальної мережі.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...