Суд почав зачитувати вирок у справі про держзраду Януковича

Будівлю Оболонського райсуду посилено охороняє поліція.

Оболонський районний суд Києва почав оголошувати вирок екс-президенту Віктору Януковичу. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з залу засідань, передають Патріоти України.
До початку засідання в залі зібралося багато журналістів. Також в залі знаходиться 13 невідомих осіб, які представляються як "громадяни України". Невідомі чоловіки зайшли в приміщення разом з поліцією. На питання, що це за люди, один з поліцейських зазначив, що всі, хто пройшов всередину - зареєстровані.
Адвокати Януковича принесли в зал плакат з написом: "Вони здали Крим".

Будівля суду знаходиться під охороною поліції. Біля неї стоїть пожежна машина.

Вирок зачитує голова Оболонського суду Владислав Дев'ятко.

***

Оболонський райсуд Києві вважає достатніми докази провини екс-президента Віктора Януковича з приводу державної зради і пособництва у веденні агресивної війни. Про це сказав один з суддів у справі - Максим Титов, зачитуючи вирок.

"Не дивлячись на невизнання своєї провини обвинуваченим, суд, вислухавши показання свідків, дослідивши висновки експертів, документи і речові докази, оцінивши доводи звинувачення і захисту, вважає, що винність обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених частиною 1 статті 111 (держзрада), частиною 5 статті 27, частиною 2 статті 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України доведена належними і допустимими доказами", - сказав він.

Оголошення вироку на цьому не завершилося.
У перерві судового засідання адвокати Януковича заявили, що не згодні з рішенням суду. "Суд не враховує позицію сторони захисту. Все, що ви почули, ґрунтується виключно на обвинувальному акті прокурорів. Мало часу приділено позиції захисту", - сказав адвокат Олександр Байдик.

Інший адвокат Олександр Горошинський додав, що про засідання суду він був проінформований тільки вчора, хоча згідно із законодавством йому повинні були повідомити про це за три дні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...