Судді здався занадто милим, щоб тримати за гратами: У Житомирі відпустили під заставу ватажка банди, підозрюваного у подвійному вбивстві та збуті наркотиків

Апеляційний суд Житомирської області днями ухвалив рішення пом’якшити запобіжний захід Яну Яцишину, якого взяли під варту влітку цього року за підозрою у подвійному вбивстві.

Яцишину дозволили вийти під заставу у півмільйона гривень – гроші за підозрюваного внесла його дружина, і його звільнили у залі суду. Таке рішення обурило керівника житомирської поліції В’ячеслава Печененка, передають Патріоти України.

"Одна ухвала суду - і вся масштабна робота житомирської поліції з ліквідації дніпровського бандитського угрупування "білого братства" звелась нанівець. Учора лідера цієї банди, 44-річного нікопольця, звільнили з-під варти просто у залі Апеляційного суду під заставу у півмільйона гривень. Після двох днів затяжних розглядів апеляції, на яких він "боровся" із демонстрацією раптового погіршення здоров'я, і всіма іншими засобами умисного затягування процесу розгляду. Відверто шкода сил оперативників і слідчих. Немає меж обуренню!" - написав правоохоронець у Facebook.

Як повідомлялося у сюжеті UA.Житомир, прокуратура наполягала на утриманні Яцишина під вартою, і надання можливості відпустити його під заставу прокурори вважають безпідставним. У Яцишина нібито стався епілептичний напад на засіданні, через що викликали швидку. Натомість адвокати кажуть, що немає причин тримати підозрюваного під вартою і проти слідчих та прокурорів відкрито справу у ДБР.

Яна Яцишина затримали 28 липня поточного року, коли він дорогою до Житомира потрапив у ДТП. Тоді в машині виявили зброю та наркотики. Слідчі вважають, що затриманий, уродженець Нікополя, більше 10 років керує у рідному місті бандою, яка займається незаконним обігом наркотиків. Наркотичні речовини у чоловіка виявляли не вперше. Крім того його підозрюють у причетності до подвійного вбивства, яке вчинили члени його угрупування у лютому 2016 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...