"Сумно, соромно і страшно", - видатний художник про життя в Україні

На думку Марчука, в країні відсутні добрі моральні почуття і дуже багато проблем.

Іван Марчук

Про це відомий український художник Іван Марчук розповів в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

"Коли я недавно дав інтерв'ю, яке широко розійшлося, то дехто мені написав: хто ви такий, що таке говорите? А я кажу те, що кожен день дивлюся по телебаченню, читаю в газеті, зустрічаю на вулиці. Якщо в газеті 99% негативу, то як я можу цього не знати? Я читаю газети, тому що хочу знати, де я живу, серед кого я живу. І виявляється, що я живу в смітнику, в нашому смітнику", - говорить Марчук.

На його думку, в країні відсутні добрі моральні почуття і дуже багато проблем. У цьому контексті художник також згадує про життя в інших країнах. "У нас немає ні поваги, ні любові, нічого немає. Зараз тут жити сумно, соромно і страшно. При цьому у нас хороші люди, з ким не поговориш - "хороша людина", а чому тоді в нашій країні все так погано? У нас всюди проблеми: вода - проблема, газ - проблема, електрика - проблема. У світі такого немає. Я там жив: прийшли, заміряли лічильник і пішли, а потім приносять квитанцію - і плачу. Я там взимку вікна відкривав, тому що було жарко, я повністю відключав одну батарею. А тут дійсно важко жити", - вважає Марчук.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...