Сумського лікаря звинувачують у навмисних вбивствах пацієнтів

Прокуратура Сумської області направила до суду обвинувальний акт стосовно вже колишнього головного лікаря комунального закладу "Обласна спеціалізована психіатрична лікарня №2".

Її звинувачують у знущанні над пацієнтами та підбурюванні колег до протиправних дій, - повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України, передають Патріоти України.

За ініціативи прокуратури на початку року проведено ексгумацію семи трупів пацієнтів зазначеної лікарні, які померли в грудні 2016 року нібито від серцево-судинної недостатності, набряку головного мозку чи інтоксикації. Однак, згідно з офіційними результатами проведеної ексгумації та висновками судово-медичних експертиз встановлено, що патологоанатомічне дослідження трупів взагалі не проводилось, складені документи підроблені, причиною смерті 4 пацієнтів була гостра гнійна пневмонія.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з листопада 2016 року по січень 2017 року у відділеннях лікарні, де перебували пацієнти, температура була неприпустимо низькою (від 10 до 18 градусів при встановленій нормі – 20 градусів за шкалою Цельсія). Головний лікар, яка розуміла, що вплив таких температурних показникім може зашкодити здоров'ю пацієнтів, не вжила жодних заходів щодо поліпшення умов перебування пацієнтів у закладі лікування.

Головний лікар ставилась до пацієнтів лікарні як до неповноцінних членів суспільства. Загалом, у 2016-2017 роках на лікуванні в закладі перебувало 453 особи, які страждали від холоду. Смерть 4 із цих пацієнтів спричинена порушенням температурного режиму в приміщенні лікарні, – повідомили в ГПУ.

Розуміючи невідворотність покарання за залишення без допомоги постраждалих, обвинувачена, користуючись особистими зв’язками, підбурила лікаря-патологоанатома внести до офіційних документів неправдиві відомості щодо причин смерті хворих.

Судитимуть також лікаря-патологоанатома, яка не провела належним чином розтин трупів. Вона, за вказівкою головного лікаря, внесла сфальсифіковані дані про причини смерті хворих до медичної документації. Своїми діями вона приховувала правопорушення у стінах лікарні.

Головному лікарю та паталогоанатому психічної лікарні загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...