Супрун назвала страву, від якої краще відмовитися на Новий рік

За словами Супрун, картопля не шкідлива, але пюре на молоці або сметані - це зайві калорії та важкість у шлунку.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун радить на гарнір до новорічного столу приготувати зелений горошок і запечений гарбуз замість традиційного картопляного пюре. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

«Картопля не шкідлива, але пюре на молоці або сметані - це зайві калорії, важкість у шлунку, і вгадати час, коли те пюре зробити, непросто. Тому виберемо просту заміну. Це може бути зелений горошок. Його не треба ні чистити, ні різати - просто тушкуйте. Печений гарбуз - добре підійде до всього жирного за столом», - вважає керівник МОЗ.

За її словами, можна вибрати запечені або тушковані селеру, моркву і пастернак, у яких мало калорій, корисна клітковина і просте приготування.

Водночас Супрун радить не забувати запивати їжу водою, коли хочеться запити. «Не алкоголем, не кавою і не солодкими газованими напоями! Тільки вода або трав'яний чай допоможуть нам отримати потрібну рідину, і не привнесуть зайвого, наприклад цукрів, або не викличуть передчасну евакуацію їжі зі шлунка», - підкреслила вона.

А від алкоголю в.о. міністра рекомендує відмовитися взагалі або вибрати червоне вино. «Якщо ж ви вирішили вживати алкоголь, робіть це свідомо: не треба закушувати без міри - це не врятує від сп'яніння. Не забувайте пити воду», - написала міністр.

Традиційним десертам - тортові і рулету - Супрун також знайшла здорову альтернативу: «Виберіть сирник, ягідне желе або крем «Каталана» (іспанський десерт із молока, крохмалю, лимонної цедри, кориці і жовтка), банановий мус (банани, замочені горіхи, фініки і какао), домашнє імбирне печиво або печені яблука і груші».

Крім того, вона зазначила, що у традиційній куті всі інгредієнти корисні. «А ось кутю замінювати нічим не треба. Цільнозернові пшениця, мак, горіхи, узвар і сухофрукти - все корисне», - резюмувала Супрун.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...