"Сусіди": Українські заробітчанки стали героїнями плакатів у Польщі (фото)

У столиці Польщі до 11 листопада триватиме інформаційна кампанія про українських заробітчанок. Плакати на міських рекламних конструкціях показують робітниць з України на фоні портрета Лесі Українки з 200-гривневої купюри.

Кампанія є частиною виставки "Сусіди", що триває у Варшаві в рамках 10 урбаністичного фестивалю "Варшава в будові", передають Патріоти України.

Героїні плакатів працюють звичайною медсестрою, офіціанткою, прибиральницею, працівницею на птахофабриці, у сфері фаст-фуду та на плантації сезонних ягід.

На кожному плакаті є напис: "Я українка", а знизу "Ці жінки заслуговують гідної оплати праці і гідного ставлення до себе". А портрет Лесі Українки для фону обрали тому, що письменниця "стояла на стороні людей праці" та закликала їх об'єднуватися в боротьбі за свої інтереси.

"Плакати "Я українка" мають на меті звернути увагу на жінок-заробітчанок та їхню працю. Ця робота вважається непрестижною, натомість забезпечує базові потреби", – розповідала авторка ідеї Оксана Брюховецька.

Художні портрети українських заробітчанок для плакатів намалювали Оксана Брюховецька, Ксенія Гнилицька, Валентина Петрова, Давид Чічкан.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...