Суворі нормативи і доглянуті нігті, або Жіночий день у ДШВ (відео)

Рік тому нові українські десантно-штурмові війська змінили радянські блакитні берети на берети кольору марун, відмовилися від тільників та оновили гасло:  "завжди перші" замість "ніхто, крім нас".

Тепер десантура має особливий дозвіл не брати жінок на бойові посади, але представниці прекрасної статі все одно прагнуть потрапити в елітний підрозділ, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Дівчат у ДШВ беруть лише на тилові посади, і лише дуже наполегливих. "Ми майже відмовились від жінок у бойових підрозділах. Жінки – це медперсонал, зв’язок, штаби, морально-психологічне забезпечення", - пояснив командувач Десантно-штурмових військ Михайло Забродський.

На сьомий набір у десантники цього року разом із журналісткою ТСН свої кандидатури подали ще троє жінок, а за результатами тестів узяли лише одну. Новоспечені десантники вважають дефіцит дівчат суттєвим недоліком, але чудово розуміють, чому так: "Напевне, дівчатам було найскладніше".

Однак дівчатам у ДШВ подекуди щастить більше, ніж хлопцям. У них просторіша житлова площа та змога обирати вільне ліжко: у чоловічих кімнатах живе по 20 хлопців, дівчат усього 4. Сидіти на ліжках вдень заборонено, про шафу нічого не сказано – для дівчат це перевдягальня і сушарка. Є окремі душові.

"Я так люблю платтячка, нігті красиві", - зізнається військовослужбовець Настя. Їй 20, вона любить все красиве, але берці й форму – теж. "Мене не брали в армію, казали: ти ж дівчинка, чого тобі йти в армію", - розповідає вона. Настя вчилася на історика і більше року штурмувала десантно-штурмові – пройшла безліч співбесід і добилася свого. У ній відзначили неординарне мислення та взяли діловодом. "Встаєш раніше за хлопців, аби себе привести до ладу. Бути гарною", - каже вона.

Настя вважає, що в армії жінкам важко лише морально, бо навколо самі чоловіки: "Вони з іншої планети". Фізичні навантаження солдата Анастасію не злякали – вона легко віджимається сотню разів. Військове життя дівчина щиро рекомендує, а не вистачає в ньому, на її думки, самих дрібничок. До прикладу, жіночих теревенів вечорами, на котрі насправді немає сил після денних навантажень.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...