Сузір'я WGS: Пентагон завершить створення комунікаційної системи для військових (трансляція)

За допомогою ракети Delta IV Medium+ Пентагон виводить десятий і останній супутник високошвидкісної комунікаційної системи для військових США і союзників.

У ніч на завтра, 16 березня в 00:56 за київським часом, ракета середнього класу Delta IV стартує з майданчика SLC-37 космодрому на мисі Канаверал з американським військовим супутником зв'язку WGS-10 на борту, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
Стартове вікно буде залишатися відкритим до 3:05 ночі за Києвом. Якщо в разі будь-яких затримок (нельотна погода, проблеми техніки, тощо) ракету не запустять до цього часу, старт перенесуть.
У разі успіху місії на геостаціонарній орбіті приблизно 35 786 км над Землею буде закріплений 10-й і останній супутник сузір'я WGS.

Все готово до старту:Wideband Global SATCOM (WGS) є сучасною супутниковою системою зв'язку Міноборони США, яка значно поліпшила комунікаційні можливості армій США, Канади, Австралії, Норвегії, Нової Зеландії, Нідерландів, Данії, Чехії та Люксембургу в порівнянні з аналогічною, але застарілою системою DSCS.

Один стандартний супутник WGS підтримує передачу даних на швидкості близько 6 Гбіт/с, а WGS-10 з його вдосконаленим цифровим каналом - понад 11 Гбіт/с.

На старті вага WGS-10 - приблизно 5900 кг разом з платформою і паливом. Розміри апарату по кінцях сонячних панелей значні - понад 41 м.
Супутник на шині Boeing 702HP зібраний на потужностях компанії в містечку Ель-Сегундо, штат Каліфорнія.

На цей раз ракета "Дельта-4" буде в конфігурації Medium + (5,4). Розшифровка: один центральний воднево-кисневий прискорювач, чотири твердопаливні "хатини" і один другий ступінь, також на рідких водні / кисні.

"Боковушки" вигорять і від'єднаються приблизно через 100 секунд польоту.

Ще через дві хвилини будуть відстрілені половинки головного обтічника, що захищають вантаж від впливу атмосфери в польоті.
Половинка обтічника. Оцініть габарити:Через чотири хвилини після старту маршова ступінь від'єднається і запрацює друга, яку запустять двічі: спочатку на 15 хвилин для виведення WGS-10 на опорну орбіту, і потім на 3,5 хвилини, щоб досягти цільової супер-синхронної "проміжної" орбіти.
Після цього (приблизно 37 хвилин після старту) відбудеться відстиковка супутника, який далі буде добиратися своїм ходом. Для коригування орбіти WGS-10 використовує два типи двигуна: звичайний гідразиновий і іонний на ксеноні.Це восьмий політ Delta IV в такій конфігурації: всі колишні запуски Medium + (5,4) здійснені для створення сузір'я WGS.
United Launch Alliance (ULA) є спільним підприємством компаній Boeing і Lockheed Martin. Прямий конкурент американських приватників SpaceX і, в майбутньому, Blue Origin.

Патч-емблема місії:

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...