"Сватання у Гончарівську": Під Черніговом пройшли випробування нової української зброї (фото, відео)

На Гончарівському полігоні Збройних сил України за участю секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова відбулися відкриті випробування нових зразків озброєння і військової техніки, розроблених підприємствами українського ВПК.

Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому", передають Патріоти України.

Вперше пройшов відриті випробування безпілотний БТР "Фантом-2", який отримав нове шасі 8х8 і подовжену платформу, яка дозволяє розташувати на ньому більш потужні бойові модулі. Для розробки нової машини, на нього був встановлений бойовий модуль з ракетами РС-80, які дозволяють створити ефект "Граду" на поле бою.

Крім того, під час випробувань пройшов перевірку протитанковий ракетний комплекс "Стугна-П", який першим пострілом знищив умовну ціль на відстані 3 км, при максимальній дальності пострілу близько 5 км. Завдяки дистанційному пульту управління, наведення ракети на ціль було скоєно на відстані 50 метрів, що в реальних бойових умовах дозволяє забезпечити повну безпеку оператора "Стугна-П".

Випробування також пройшов легкий переносний ракетний комплекс "Корсар". Стрільба з цього комплексу велася на максимальній дальності у 2.5 км., А потрапляння першої ж ракети в ціль, підтвердило високі характеристики "Корсар".

Тестування також пройшли 60-мм і 120-мм міномети від ПАТ "Маяк".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...