"Свати" - це серіал, зроблений громадянами України в Україні для росіян. Тому там все українське зводиться до "гекання", - блогер про головну проблему українців

Весь комерційно-успішний продукт пост-СРСР побудований за принципом, що головне - подобатися росіянам. А українці "ашотакоє" все одно його будуть "їсти". Бо це їх глибинне переконання.

"У нас завжди прискіпуються до деталей та поверхового, ігноруючи основне та справді важливе", - пише у своєму блозі політолог Петро Олещук, передають Патріоти України.

"Український виробник "культурного продукту" не один рік працює на російський ринок. Подивіться, де знімається значна частина "російських серіалів", і все зрозумієте. Чому? Бо це великий ринок. Відносно, звісно. Але виробляти продук анлійською у нас все одно ніхто не буде. А російською - запросто.

При цьому, цей вже "російський продукт" можна без проблем показувати в Україні. "Свати" - яскравий приклад. Це серіал, зроблений громадянами України в Україні для росіян. Тому там все українське зводиться до "гекання" найбільш відсталих персонажів. Бо це подобається росіянам.

По суті, це ідеальний комерційний продукт пост-УРСР. Гумор відповідного рівня. Широка аудиторія. Спін-оффи. Кулінарні шоу. Це індустрія, орієнтована на Росію. Тому всі базові теми там - російські. Ідеї, близькі російському масовому споживачеві і т.д.

Але не це найсмішніше. В Україні такий продукт теж користується певним попитом. Навіть значним попитом. І ті, у кого він попитом користуються, мають універальну відповідь на всі питання: "Ашотакоє?"

Нерушимий блок громадян Росії та громадян України з категорії "ашотакоє" - це наймасовіша аудиторія пост-радянського простору.

Відповідно, весь комерційно-успішний продукт пост-СРСР буде побудований за принципом, що головне - подобатися росіянам. А українці "ашотакоє" все одно його будуть "їсти". Бо це їх глибинне переконання.

І боротися з цим на рівні СБУ - марна праця. Можна заборонити один серіал - буде 10-20 аналогічних. Де будуть "смішити Іскандери", жартувати над "некультурним геканням" і відтворювати ідеї російського сучасного маскульту.

До речі, зойки щодо мовних квот в Україні - вони з цієї ж опери. Вигідніше виготовляти продукт "на Росію", а потім його ж продавати в Україні. Тому без квот жодних українських пісень або фільмів у нас не буде. В них просто ніхто не вкладатиме гроші. Бо вигідніше одавзу працювати на Росію і годувати Україну "об'їдками".

Обурення Зеленського - з цієї ж опери. Він не може прибрати Добронравова, бо Добронравов подобається росіянам. А вони для Зеленського - основний покупець, під якого він буде постійно підлаштовуватися. І це справді проблема.

P.S. Якби Добронравов виявився би українським патріотом та перераховував би гроші на АТО, то тоді б "Свати" закрилися б стовідсотково. Їх би припинили показувати у Росії."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...