"Свати" повертаються? - "Квартал" відшукав спосіб домогтися успіху

У четвер, 17 травня, в Окружному адміністративному суді міста Києва відбулося перше судове засідання, в якому розглядалася справа забороненого в Україні серіалу "Свати".

Як стало відомо раніше, телерадіокомпанії "Студія "1+1" та ТОВ "Кіноквартал" подали позови проти Міністерства культури України, Держкіно та Служби безпеки України з метою визнати протиправними дії відповідачів і повернути скандальний серіал на канали українського телебачення. Згідно зі звітом, який отримав Oбозреватель за підсумками першого засідання, автори картини таки відшукали спосіб домогтися успіху, передають Патріоти України.

Як відзначили в прес-службі "95 Кварталу", серед підстав для скасування заборони - Конституція України, а саме стаття 61 Конституції, яка говорить: "Юридична відповідальність має індивідуальний характер".

Таким чином, згідно з твердженнями позивачів, в ситуації з Федором Добронравовим, який раніше висловив солідарність в питанні анексії Криму Росією, відповідальність повинен нести сам актор, проте ніяк не серіал, його автори і глядачі. При цьому зацікавлена сторона послалася на слова глава Нацради України з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка, які пролунали в березні 2018 року. "Особам потрібно забороняти в'їзд до України, потрібно порушувати проти них кримінальні справи, садити до тюрем. А фільми оцінювати з точки зору, чи несуть вони загрозу Україні чи ні. Це велика дискусія. Закон потрібно модернізувати", - підкреслював тоді він.

Коли ж питання торкнулося особової справи СБУ щодо Федора Добронравова, вона виявилася документом з грифом "Цілком таємно". Відповідачі в даній ситуації знайшли недоцільним розкривати інформацію. Відповідно, суду не було надано будь-яких вагомих деталей.

За підсумками першого судового засідання, а також з огляду на те, що суддя Володимир Келеберда, керуючий засіданням, має доступ до секретних документів, було прийнято рішення зробити перерву до 7 червня 2018 року, після чого від СБУ вимагатимуть надати вагомі докази у справі Федора Добронравова.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року Служба безпеки України заборонила російському акторові Федору Добронравову, відомому за роллю в серіалі "Свати", в'їзд до країни. Це рішення спецслужби викликало жорстку реакцію українського шоумена і актора Володимира Зеленського. Відповідні події привели до справжнього скандалу в українському медіа-просторі. Після того, як серіал "Свати" опинився під забороною, у січні 2018-го стало відомо про судовий позов "1+1" проти Мінкульту, Держкіно та СБУ.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...