Святкуємо Хелловін: 5 оригінальних страв

31 жовтня у всьому світі святкуватимуть Хелловін. В Україні це свято нове, але вже стало одним з улюблених.

Хелловін можна відзначати, відправившись на вечірку у тематичному костюмі або ж вдома. Для святкового столу можна скласти незвичайну сервіровку і цікаво прикрасити страви, передають Патріоти України.

Пропонуємо кілька варіантів простих, але водночас оригінальних страв.

Нашестя мумій

Нашестя мумій – це сосиска у тісті, яка оригінально виглядатиме на святковому столі. Головне, що готувати їх – елементарно.

Інгредієнти:

  • 1 упаковка листкового тіста (450 г);
  • 10-15 сосисок;
  • 2 ст. л. кетчупу;
  • гвоздика
  1. Листкове тісто дістаємо з морозилки, чекаємо розморожування.
  2. Розгортаємо, додатково злегка розкатуємо. Змащуємо кетчупом.
  3. Ріжемо на довгі смужки завширшки 1 – 1,5 см.
  4. Очищену сосиску обмотуємо тестом по спіралі. Вгорі залишаємо проріз для очей.
  5. Викладаємо сосиски на деко, застелене папером для випічки, в прорізи вставляємо очі (бутони гвоздики).
  6. Випікаємо при температурі 180 градусів 20-30 хвилин.

Cпагеті Вампір

Спагеті приготувати ще простіше. Вся сіль в оздобленні!

Інгредієнти:

  • Паста – 200 г
  • Свіжі помідори – 2 шт
  • Томатна паста – 3 ст. л
  • Вода – чашка
  • Часточки часнику-3 шт
  • Сіль, перець – за смаком
  • Цукор – 25 г
  • Моцарела, оливки для прикраси
  1. Зваріть пасту аль денте у підсоленій воді. Помідори бланшуйте, поріжте дрібними кубиками. Томатну пасту розбавте у воді.
  2. Розігрійте масло в товстостінній сковороді, додайте розчавлений і порубаний часник, сіль і цукор. Як тільки з’явиться характерний запах, додайте розведену водою томатну пасту, дайте закипіти.
  3. Перемішайте і готуйте не більше 10 хвилин або поки соус не загусне. В останній момент додайте бланшовані помідори і чорний перець. Дайте закипіти і зніміть з вогню.
  4. Викладіть макарони на підігріті тарілки, зверху викладіть томатний соус.
  5. Розріжте кульки моцарели і оливки і прикрасьте блюдо у вигляді обличчя вампіра.

Привиди

Смачне тістечко можна прикрасити найпростішим кремом білого кольору (сир, збитий з вершками і цукровою пудрою, наприклад). Шоколадними дропсами або розтопленим шоколадом зробити очі, рот – страшні привиди готові.

Інгредієнти:

  • 200 г чорного шоколаду з максимальним вмістом какао-бобів
  • 200 г горіхів (волоські або мигдаль)
  • 4 яйця
  • 250 г вершкового масла жирністю не менше 82%
  • 150 г сахара
  • 125 г просіяного борошна, змішаного з 0,5 ч. л. розпушувача
  • 20 г какао-порошок
  1. Горіхи крупно рубаємо ножем.
  2. На водяній бані топимо шоколад і масло.
  3. Змішуємо яйця з цукром до однорідної маси.
  4. Вливаємо яєчно-цукрову суміш в шоколадну масу.
  5. Змішуємо борошно з розпушувачем і какао.
  6. З’єднуємо всі продукти і заливаємо у форму 20х20 сантиметрів.
  7. Випікаємо 35 хвилин при температурі 175 градусів.

Пальці відьми

Цю страву можна вже назвати класикою хелловінського столу. Печиво з мигдалем – страшно смачно!

Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 30 г мигдального борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • цедра 1 лимона
  • 1 ч. л. розпушувача
  • щіпка солі
  • 20 шт. неочищеного мигдалю
  • конфітюр полуничний

1. Просіяти борошно з розпушувачем і сіллю.

2. Додати мигдальне борошно, вершкове масло, яйце, цукор, цедру лимона і замісити гладке однорідне тісто.

3. Розділити тісто на 20 рівних частин. Сформувати з тіста пальці.

4. В місцях згину зробити надрізи ножем або зубочисткою. Притисніть один мигдаль на кінець кожного печива, щоб надати йому вигляд нігтя.

5. Викласти печиво на деко з пергаментом, основу кожного пальця змастити конфітюром і випікати в розігрітій до 180°С духовці 15-20 хвилин.

Фарширований перець Джек

Перці – відмінний аналог для хелловінського гарбуза.

Інгредієнти:

  • Солодкий перець 6 штук
  • Змішаний фарш 300 г
  • Рис 2 склянки
  • Консервована квасоля 1 банку
  • Томатний соус з чилі 200 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сир Едам за смаком
  • Рослинна олія 1 столова ложка
  1. Підготувати перці. Зрізати верхню частину як кришечку, відкласти. Очистити від насіння. Вирізати гострим ножем очі, ніс і рот. Потім варити в киплячій воді 2-3 хвилини. Дати охолонути.
  2. Рис промити і відварити до готовності.
  3. У глибокій сковороді розігріти олію, потім обсмажити фарш до відсутності червоних місць. Додати сіль, перець, спеції за смаком.
  4. Додати в фарш квасолю, попередньо виливши рідину з банки. Як слід перемішати і тушкувати 5 хвилин. Додати в суміш соус, перемішати, накрити кришкою і тушкувати 5 хвилин.
  5. Додати в суміш рис, перемішати, тушкувати під кришкою пару хвилин на маленькому вогні.
  6. У кожен перець покласти приблизно 2 ложки отриманої суміші (що не варто класти занадто багато), потім додати тертий сир (краще брати тверді сорти). Накрити перці кришечками, поставити на деко і запікати близько 12 хвилин на 180 градусах.
Джерело: Факти.ICTV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

субота, 14 вересень 2024, 0:10

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва, прочитана з чистою душею, допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...