Свято наближається: 17 якісних серіалів, немов спеціально створених для ідеального новорічного байдикування

На початку січня біляче колесо нашого життя раптом сповільнюється і нам нарешті не потрібно зриватися ні світ ні зоря і бігти кудись стрімголів.

Все, що потрібно, – улюблений диван, теплий кіт, гарячий чай і серіал, в який можна пірнути з головою і дивитися запоєм всі серії поспіль. Журналісти підготували список серіалів, які відмінно підходять для недовгого ледачого щастя, яке трапляється тільки раз на рік, передають Патріоти України з посиланням на видання Всвіті.

Моя геніальна подруга (2018 – теперішній час)

Італія, 1960-і. У бідному кварталі Неаполя живуть подруги Лену і Ліла, дочка швейцара і дочка кравця. Норовливій і обдарованій Лілі навчання дається легко, а ніжна і сором’язлива Лену трудиться над книгами і дивиться на подругу знизу вгору. Згодом їхня дружба перетворюється на жорстке суперництво: спочатку за оцінки, потім за друзів і чоловіків. Але, незважаючи на це, свої непрості стосунки Лену і Ліла пронесуть через усе життя.

Цей атмосферний серіал з низкою яскравих героїв – екранізація бестселера Елени Ферранте і новинка телеканалу HBO. Для зйомок збудували цілий квартал на околиці Неаполя, а всі актори – італійці і говорять у кадрі виключно на неаполітанському діалекті.

Відкриття відьом (2018 – теперішній час)

У історика Діани Бішоп в роду були відьми, але власні магічні здібності вона визнавати не хоче. Одного разу вона знаходить у бібліотеці старовинну книгу, яка містить таємні знання, і все-таки виявляється змушена зіткнутися з магічним світом. Тепер її безпека під загрозою, і на допомогу Діані приходить генетик і вампір Метью. І хоча древні правила забороняють відносини між різними магічними видами, істинному коханню закони не писані.

Чарівна історія про заборонене кохання порадує тих, хто сумує за «Сутінками» і обожнює романтичні фільми, приправлені часткою магії.

Назавжди (2018 – теперішній час)

Сюжет серіалу простий: Джун і Оскар знайомляться в барі, закохуються, одружуються і починають жити разом, поступово занурюючись у шлюбну рутину. Вони гуляють, спілкуються з сусідами, щороку проводять відпустку в будинку на озері, де Оскар щоразу готує свою фірмову форель, і якщо і сперечаються про щось, то про найзручнішу позу для сидіння або найкращу їжу для пляжу. Все змінюється, коли Джун пропонує порушити звичний лад і вирушити покататися на лижах. Це призводить до непередбачуваної низки подій, до якої подружжя виявляється зовсім не готовим.

Комедійний серіал про монотонність шлюбу, головні ролі в якому зіграли знамениті американські коміки Майя Рудольф і Фред Арміс.

Клондайк (2014)

1897 рік, часи золотої лихоманки. Жага багатства приводить Білла Хаскелла в долину річки Юкон. Попереду його чекають втрата друга, любов, суворі випробування, сніговий полон і зустрічі з відчайдушними авантюристами, якими сповнений Клондайк.

Міні-серіал із 6 серій зі своєрідною реінкарнацією «короля Півночі» Роба Старка, адже головну роль у ньому виконав Річард Медден.

З: Початок всього (2015-2017)

Молодий офіцер на ім’я Френсіс закохується в Зельду, талановиту дівчину, захоплену музикою, танцями і написанням оповідань, дочку судді. Батько проти їхніх стосунків, і Зельда тікає з дому, ще не знаючи, що стане музою знаменитого письменника, який подарує світу «Великого Гетсбі». Пару чекає життя, повне пристрастей, ревнощів, гучних скандалів і небувалого успіху. Головну роль у серіалі зіграла Крістіна Річчі.

Ярмарок марнославства (2018)

Англія, XIX століття. Батьки Беккі Шарп залишили у спадок дочці лише яскраву зовнішність, артистичні здібності і знання французької. Незавидне походження вона з лишком компенсує амбіціями, її головна мрія – вибратися із бідності і потрапити у вищий світ. Заради її здійснення Беккі майстерно маніпулює оточуючими і йде напролом, щоб домогтися свого. Незабаром мрія стає реальністю, але життя завжди складніше, ніж будь-який витончено продуманий план.

Яскрава і динамічна екранізація класичного роману Вільяма Теккерея, головну роль в якій зіграла Олівія Кук (відома по недавній ролі у фільмі «Першому гравцеві приготуватися»).

Спільнота (2009-2015)

Доля зводить 7 дивакуватих невдах у Громадському коледжі Гріндейла – сумнівному закладі для дорослих студентів. Що може бути спільного у зарозумілого екс-адвоката, матері-одиначки, типової блондинки, ерудита-кіномана, скромної відмінниці, футболіста і старого ловеласа? Але вони стають друзями, намагаються заводити стосунки і разом потрапляють у смішні і безглузді ситуації, перетворюючи коледж на божевільню.

Серіал-довгожитель, удостоєний в 2012 році нагороди Critics ‘Choice Television Awards.

Криза в 6 сценах (2016)

Неспокійна Америка 60-х: хіпі протестують проти війни у В’єтнамі, чорношкірі борються за право своїх дітей вчитися в школі разом із білими. Благополучна і консервативна літня пара з нью-йоркського передмістя примудряється поселити у себе молоду бунтарку з ліворадикальними поглядами. Як завжди у Вуді Аллена, крім головних героїв тут буде багато колоритних другорядних персонажів: милі бабусі, ідіоти-поліцейські і хороші єврейські хлопчики. Зруйнує їх життя поява юної революціонерки? Безсумнівно, так.

Міні-серіал із 6 частин, обов’язковий до перегляду всім любителям алленівських діалогів і його фірмового гумору. У головній ролі – Майлі Сайрус.

Охоронець (2018 – теперішній час)

Ветеран Афганістану Девід Бадд з дітьми повертається до Лондона після канікул і випадково запобігає теракту в поїзді. Після цього він отримує підвищення і стає особистим охоронцем міністра внутрішніх справ Великобританії Джулії Монтегю. Вона амбітний і жорсткий політик, який виступає за військове втручання у справи інших країн. У її охоронця протилежні погляди, але за службовим обов’язком він змушений підкорятися. І залишатися поруч майже цілодобово. І тут вже, будьте певні, без романтичної лінії не обійдеться.

У головних ролях знялися Річард Медден із «Гри престолів» і Кілі Хоус із «Даррелл».

Ясновидець (2016-2017)

Колишній фокусник-невдаха Чарлі Хеверфорд працює на румунського мафіозі і прикидається ясновидцем, збираючи з наївних клієнтів гроші за свої фальшиві передбачення. Але через травму голови його раптом починають відвідувати справжні видіння, які змушують його змінити свої погляди і життя в цілому.

У ролі холоднокровною жорстокої голови румунського мафіозного клану – чудова Ізабелла Росселліні. Альтернативна назва серіалу – «Третє око».

Облом (2017)

У Одрі 2 місяці тому народилася дочка Стіві. Але молода мама виявляється не готова до нового життя. Тепер вона ночами роз’їжджає на машині, щоб заколисати дитину, а сама спить на передньому сидінні, стикається з осудом з боку більш досвідчених матерів і потихеньку божеволіє від навали труднощів. Чоловік Одрі допізна працює, а її мати зовсім не горить бажанням виконувати обов’язки новоспеченої бабусі. Одрі починає спілкуватися з групою молодих батьків, які можуть зрозуміти і підтримати один одного.

Австралійський комедійний серіал, який потрібно обов’язково подивитися тим, хто не за чутками знайомий з усіма труднощами батьківства, щоб зрозуміти: ви не одні.

Моцарт у джунглях (2014-2018)

У нью-йоркському оркестрі новий диригент – амбітний і талановитий мексиканець Родріго де Суза. Він не боїться наживати ворогів, звільняючи тих, хто йому не до вподоби, і міняти порядки, заведені попередником. В цей час до нього на прослуховування приходить гобоїстка Хейлі, вона грала на гобої на вулицях і в підземних переходах, але мріє підкорити велику нью-йоркську сцену. Зустріч з маестро змінює її долю. Сюжет заснований на мемуарах журналістки і музиканта Блер Тіндалл і прочиняє лаштунки музичного життя, в якому є місце пристрасті, інтригам і жорсткій конкуренції.

Яскравий і динамічний серіал з великою кількістю музики, де одну з головних ролей виконав Гаель Гарсіа Берналь.

По друзям (2017 – теперішній час)

Піт – комік, він любить виступати перед публікою, непогано заробляє і щасливий у шлюбі. Все руйнується, коли він дізнається, що дружина йому зраджує. Він вирішує переїхати з рідного міста до Нью-Йорку, щоб оговтатись і почати нове життя. Його готові підтримати друзі, які не залишать у біді і завжди прийдуть на допомогу.

Головну роль у фільмі виконав відомий стендап-комік і карикатурист Піт Холмс. Він же написав сценарій за мотивами свого власного життя.

Родовід (2015-2017)

Сім’я Рейбернів – літні батьки і 3 дорослих дітей – живуть безтурботним на перший погляд життям, працюючи у власному невеликому готелі на узбережжі. На свято з нагоди 45-річчя готелю приїжджає старший син Денні, з яким рідні не спілкувалися через давній конфлікт. Його повернення сколихне трагічне минуле цієї сім’ї і поставить її безпеку під загрозу.

Драматичний серіал, який тримає в напрузі від початку до кінця.

Даррелл (2016-2018)

Англійка Луїза Даррелл, залишившись вдовою, отримує скромну пенсію, на яку важко прожити на батьківщині, і разом з 4 дітьми переїжджає на острів Корфу. Тут сім’я стикається з життям без елементарних зручностей і електрики, мати марно бореться з бідністю і постійно свариться з дітьми, яким наплювати на сімейні інтереси: старший, Ларрі, мріє стати письменником і цілими днями друкує на друкарській машинці; Леслі стріляє з рушниці у все, що рухається; легковажна Маргарет мріє про кохання і не хоче працювати, а молодший, Джеральд, завів у будинку цілий зоопарк. І все-таки всі вони обожнюють один одного, а попереду їх чекає багато пригод на тлі прекрасних грецьких пейзажів.

Серіал знятий за мотивами творів знаменитого англійського натураліста і письменника Джеральда Даррелла.

Баскетс (2016 – теперішній час)

Чіп Баскетс мріє стати професійним клоуном, але, провалившись на вступному іспиті до престижної школі клоунади у Парижі, він змушений порвати з дівчиною, повернутися до рідного містечка Бейкерсфілд і влаштуватися на безперспективну низькооплачувану роботу. Мати Чіпа постійно порівнює його з більш успішним братом-близнюком Дейлом, і навіть підтримка його подруги Марти вганяє його у ще більшу депресію. І все-таки Чіп не втрачає надії.

Комедійний серіал, головну роль у серіалі зіграв відомий комік Зак Галіфіанакіс.

Собаки (2018)

Новий серіал від Netflix складається із 6 зворушливих новел про відносини собак та їхніх господарів: хвора на епілепсію 11-річна Корінн знаходить порятунок у дружбі з волохатим медбратом Рорі, який спеціально натренований розпізнавати початок нападу; сирійський біженець Айхам, що живе в Німеччині, мріє забрати із Дамаска улюбленого пса Зевса і дзвонить йому по скайпу, а житель Коста-Ріки Альваро створив найбільший у світі притулок для безпритульних тварин, де живуть більше тисячі собак.

Документальний серіал, який показує, що собака – це дзеркало, в якому людина може побачити саму себе.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...