Свято наближається: Де, за скільки купити новорічну ялинку та як перевірити, що вона зрубана законно

В Україні розпочали роботу державні ялинкові базари.

Купити легальні, зареєстровані ялинки можна вже сьогодні. Саме від 15 грудня в усій Україні відкриваються державні ялинкові базари. Ціни на новорічні деревця – різні, і залежать вони від розміру та пухнастості ялинок та сосен, - розповіли в програмі "Сніданок з "1+1", передають Патріоти України.

На продаж виставлять півмільйона хвойних, спеціально вирощених лісовими господарствами.

У Києві ялинки коштують від 100 до 500 грн. У районних центрах їх можна придбати від 50 грн. Вартість напряму залежить від висоти та пухнастості ялин, сосен та ялиць. Саме такі різновиди хвойних будуть представлені на ярмарках.

На ялинці має обов'язково бути спеціальна етикетка з номером і кодом - це гарантія її легальності. Код дерева також "розповість" про місце і дату його зрубу. Перевірити це можна на сайті ukrforest.com. Якщо коду немає - ця ялинка зрубана незаконно.

Аби захистити хвойні насадження від браконьєрів, обласні управління Держлісгоспу створили рейдові бригади. Штраф за незаконно зрубану ялинку - майже 500 грн. А це - вартість найдорожчого і найгарнішого дерева на легальному базарі.

Ялинкові базари працюватимуть від 08:00 до 17:00 щодня аж до самого новорічного вечора – 31 грудня.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...