Радіо МАКСИМУМ пропонує читачам декілька рецептів, як приготувати смачну паску вдома, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Для глазурі:
Як приготувати:
Нагрійте молоко до кімнатної температури, додайте пів столової ложки цукру, дріжджі та 100 г борошна. Добре перемішайте, накрийте і поставте в тепле місце, щоб опара збільшилася. Білки відокремте від жовтків і приберіть в холодильник. Жовтки збийте з цукром і ваніліном. Родзинки замочіть на кілька годин у холодній воді, потім промийте, обсушіть і присипте борошном. Масло розтопіть і почекайте, щоб воно охололо. Додайте в опару збиті жовтки, масло, всипте дрібку солі. Поступово додаючи борошно, вимішуйте тісто, поки воно не почне відставати від рук і стінок миски. Охолоджені білки збийте в піну і додайте до тіста разом з борошном. Перемішайте.
Готове тісто накрийте і поставте в тепле місце, його об'єм повинен збільшитися в два рази. Підготовлені родзинки додайте в тісто і залиште на кілька хвилин. Змастіть рослинною олією форми для паски. Заповніть їх на третину тістом і дайте йому піднятися. Випікайте в розігрітій до 180°С духовці 40-45 хвилин. Для глазурі поставте воду на слабкий вогонь, додайте цукор і лимонний сік. Варіть до стану густого сиропу. Білки збийте в міцну піну. Змастіть готові паски, прикрасивши їх кондитерською присипкою.
Інгредієнти:
Дріжджі швидкорозчинні 2 ч. л.
Як приготувати:
Залити коньяком родзинки і залишити на 30 хвилин. Викласти їх на паперовий рушник, просушити і обваляти в борошні. Зайве борошно прибрати. В окремому посуді збити яйця. Додати до них розтоплене тепле вершкове масло, цукор, сіль і тепле молоко. Перемішати і перелити в ємність хлібопічки.
Додати просіяне борошно, зробити в муці поглиблення і насипати туди дріжджі. По краях насипати куркуму. Поставити ємність в хлібопічку і виставити програму "Солодкий хліб" ( "Французький хліб" або "Хліб-бріош"), режим "Світлий колір кірки", розмір буханки 1 кг. Після сигналу додати родзинки. Випікати 1 годину. Перевірити зубочисткою готовність. Якщо паска готова, поставити програму "Тільки випічка" або "Підігрів" і допекти ще 20-30 хвилин. Традиційна паска в хлібопічці готова.
Інгредієнти:
Як приготувати:
Півтори склянки борошна заварити півтора склянками гарячого молока, розмішати. Коли охолоне, додати 1/2 пачки дріжджів і дати піднятися. Потім 10 жовтків розтерти до білого кольору з 1/2 склянки цукру, збити білки в піну, і те, і інше покласти в тісто, дати тісту ще раз піднятися. Влити 3/4 склянки розпушеного масла, всипати решту борошна, вибити якомога краще тісто, покласти його у форму, промазану зсередини маслом, дати тістові піднятися і пекти.
Інгредієнти:
5 яєць
мигдаль
Як приготувати:
Сир протерти через сито, змішати його з маслом, яйцями і сметаною. Скласти все в каструлю, перемішати і поставити на невеликий вогонь. Постійно помішувати дерев'яною ложкою. Як тільки маса дійде до кипіння, зняти з плити і поставити на лід або в таз з холодною водою. Постійно помішувати, поки суміш не охолоне. Додати цукор, ваніль, родзинки, сухофрукти за смаком. Все ретельно перемішати, викласти в підготовлену форму і залишити в холодному місці на 12 годин.
Інгредієнти:
Як приготувати:
Дріжджі розвести в теплому молоці з чайною ложкою цукру і залишити на 15-20 хвилин. Збити білки з цукром, додати в дріжджі разом зі склянкою борошна і залишити опару підходити в теплі. Вона повинна збільшитися в 2-3 рази. Розм'якшене вершкове масло розтерти з сіллю і жовтками, додати до опари, всипати просіяне борошно і вимісити тісто. Накрити серветкою і дати підійти в теплому місці. Тим часом запарити родзинки, злити з них воду, обсушити і злегка обваляти в борошні.
Покласти родзинки в тісто, що підійшло, додати ваніль, перемішати і дати постояти протягом 30 хвилин. Потім змастити тісто олією і вимішувати його протягом не менше 20 хвилин. Викласти в чашу мультиварки, дати піднятися під кришкою, встановити режим "Випічка" на 60-65 хвилин, потім залишити на підігріві протягом 20-30 хвилин (кришку не відкривати).
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...