Свято наближається: Як швидко прийти в себе після отруєння і головного болю

Святковий настрій може бути зіпсований поганим самопочуттям, зокрема, через велику кількість закусок і випивки.

Щоб форс-мажори не зіпсували свято, заздалегідь підготуйте аптечку, вміст якої допоможе швидко відновитися і продовжити гуляння, - пропонують Патріоти України.

Здуття живота

Препарати симетикону (симетикон, дісфлатіл, маалокс)

Приступ метеоризму (різкий біль в животі, що супроводжується здуттям) може статися через газованих напоїв, змішування продуктів (солодке і солоне, м'ясо і риба та ін.), Переїдання і т. Д. У шлунку утворюються бульбашки газу, що провокують здуття і ріжучу біль в животі. В такому випадку прийміть ліки (по інструкції) - протягом 10-15 хвилин воно «погасить» піну і виведе з організму гази.

Головний біль

Знеболююче з парацетамолом (солпадеін, нурофен, парацетамол) або аспірином (аспірин, цитрамон, ацетилсаліцилова кислота).

Новий рік - свято нічний, який багато хто відзначає до самого ранку. І нехай святкувати весело і добре, але для організму, який звик вночі спати, це стрес, який може обернутися ниючий головним болем. В такому випадку прийняти ліки (по інструкції) коштує при перших відчуттях болю, інакше вона посилиться і зіпсує веселощі.

Діарея

Засіб з лоперамідом (лоперамід, имодиум, Стоперан), сорбент (активоване вугілля, ентеросгель, атоксил).

Такі продукти, як салати (особливо з майонезом), бутерброди, тушковані м'ясо або риба, швидко псуються - багатьом достатньо 1,5-2 години поза холодильником в теплому приміщенні. Тому після їх вживання може виникнути раптовий приступ діареї. Швидко усунути неприємні симптоми при розладі допоможуть дві таблетки препарату з лоперамідом і сорбенти (по інструкції).

Печія

Препарати з карбонатом кальцію, алюмінієм або інгібіторами протонної помпи («Ренні», «Гастал», «Гевіскон»).

За святковим столом не переїсти неможливо. І тому часто наслідком стає напад печії. В такому випадку, відчувши «пожежа» в животі, не чекайте, що він сам згасне (стан може погіршитися) - прийміть рекомендовану в інструкції дозу препарату і на півгодини відмовтеся від закусок і напоїв.

Активоване вугілля - Коли трохи «вставило»

Для рідко вживає спиртне людини нічні посиденьки швидко дають про себе знати - сп'яніння відчувається вже після першої-другої випитої чарки. У такій випадку, відчувши, що алкоголь вдарив у голову, прийміть активоване вугілля (1 таблетка на 10 кг ваги). Препарат прийме на себе частину спиртного і швидко виведе його з організму, що вбереже від різкого сп'яніння і важкого похмілля.

Опіки
Засіб на основі тваринного жиру ( «Рятувальник», «Живокост», «Дермазин») або пантенола (пантенол, бепантен, хепідерм), бинт.

Новий рік - це завжди бенгальські вогні, свічки і феєрверки. Часом ці красиві фаєр-прикраси свята можуть стати причиною опіку пальців рук або особи. Після отримання травми охолодіть обпечене місце прохолодною водою, потім тонким шаром нанесіть протиопіковий засіб (крем, мазь, спрей і ін.). Якщо з'явився пухир, не пробивайте його, а накладіть на уражене місце бинтову пов'язку.

Отруєння паленкою - Спирт етиловий 30%

Чим більше попит на спиртне, як під Новий рік, тим більше ризик нарватися на палені алкогольні напої, які, на жаль, зовні не відрізнити від оригіналу. Якщо випитий алкоголь виявився неякісним, про це розкажуть пульсація в скронях, різкий головний біль, помутніння свідомості, порушення зору ( «мушки», розпливчастість, спалахи) і координації. В такому випадку необхідно викликати швидку, а до її приїзду зробити промивання шлунка солоною водою і прийняти 20-30 мл 30% етилового спирту як антидот метиловому спирту, з якого роблять підробки.

Похмілля

Пустирник (трава, настоянка, чай)

«Гарне веселощі - важке ранок» - це основний принцип бурхливого прийому алкоголю, як в новорічну ніч. Зняти тяжкий стан допоможе пустирник - він надасть седативну дію і нормалізує тиск, завдяки чому зменшить нудоту, зніме головний біль і розслабить в цілому. Прокинувшись, приготуйте напій з пустирника (по інструкції) і прийміть контрастний душ.

Напад кашлю

Ментолові льодяники від болю в горлі ( «Доктор МОМ», «Травісил», «Стрепсілс»)

Під час застілля, що супроводжується активними бесідами, а також танців з випивкою не дивно, що хтось із присутніх може вдавитися. Ця неприємність завжди супроводжується різким приступом сильного кашлю і подальшої ріжучої болем в області дихальних шляхів. При попаданні чужорідного тіла в дихальні шляхи потрібно встати за спиною потерпілого, обхопити його руками. Стисніть одну руку в кулак і тим боком, де великий палець, покладіть на живіт під грудною кліткою, долоню другої руки розмістіть на кулаці і швидким поштовхом вгору вдавите кулак в живіт. Потім дайте потерпілому ментоловий льодяник - м'ята швидко зніме набряк дихальних шляхів, що виникає в такому випадку.

Сильне алкогольне сп'яніння

Препарат гліцину (гліцин, гліцисед, медихронал-Дарниця).

Далеко не кожен може вчасно зупинитися при вживанні спиртного. І як результат - настає сильна алкогольна інтоксикація, яку видають сплутаність свідомості, порушення мови, нерівна хода або неадекватна поведінка. Протверезити перепив допоможе промивання шлунка теплим сольовим розчином (столова ложка на літр води - пити, поки вода не поллється назад) і прийом двох таблеток гліцину.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...