Свято наближається: Куди поїхати у відпустку на Новий рік-2018

Зовсім скоро почнуться новорічні канікули, які можна провести весело і з користю.

Як передають Патріоти України, "Обозреватель" представив кілька варіантів туристичних місць, де можна зустріти Новий рік.

Звичайно ж, в першу чергу, перед тим, як вибирати місце, де ви збираєтеся відпочити, треба подумати про те, який бюджет подорожі вас влаштовує, скільки днів у вас є для відпочинку, ну, і, звичайно, який саме вид відпочинку вас приваблює.

Україна

Простіше і дешевше всього залишитися на Новий рік в Україні. Якщо ви любитель старовинної архітектури, міст з великою історією і сервісу, тоді свій погляд краще зупинити на таких містах як Київ, Чернівці, Чернігів, Львів, Тернопіль, Одеса.

Ви зможете насолодитися екскурсіями, вишуканими ресторанами, прогулянками на свіжому повітрі, різдвяними ярмарками і місцевим колоритом.

Скільки коштує: квитки на поїзд обійдуться на двох в дві сторони від 300-1000 грн. На автобусі - ще дешевше. Найдешевше орендувати квартиру, але в невеликих містечках навіть проживання в готелі не буде коштувати занадто багато. Плануйте бюджет на проживання від 500-2000 грн за кілька днів. Не забудьте врахувати і витрати на їжу та розвага.

В середньому відпочинок в Україні обійдеться в 3 тисячі на кілька днів в невеликих містах, і в 5-7 в Києві, у Львові і в Одесі.

Карпати

Якщо ви любитель гір, дикої природи і місцевого колориту, а ще й любите кататися на лижах і санках - тоді вам пряма дорога в Карпати. Правда, варто відзначити, що в цьому курортному регіоні місця в готелях, хостелах, санаторіях і пансіонатах бронюють на зимовий період за півроку, як мінімум.

Але, якщо потрудитися і витратити час, то можна знайти деякі варіанти.

Скільки коштує: квитків на поїзд майже не залишилося. Але завдяки додатковим поїздам, які ввела Укрзалізниця, ще можна знайти кілька варіантів. Проїзд на двох коштуватиме від 400-1500 грн плюс безпосередній проїзд до місця відпочинку. Ціна на проживання залежить від обраних умов та, звичайно ж, від віддаленості від гірськолижних трас. В середньому на 5 днів відпочинок на двох в самий сезон пік може обійтися від 4-12 тисяч гривень. Варто пам'ятати, що багато готелів включають у вартість обов'язкову новорічну вечерю.

Якщо додати витрати на харчування, оренду гірськолижного спорядження і скі-пас, то за кілька днів такого відпочинку можна витратити до 15 тисяч.

Європа

Завдяки безвізового режиму з Євросоюзом, українцям стало легше планувати подорожі. Значно заощадити на відпустці в Європі вдалося тим українцям, хто заздалегідь купив квитки на літак. Саме ця стаття витрат значно збільшує бюджет відпочинку. Найдешевше в Європі вам обійдеться відпочинок в Польщі.

Польща

Дістатися до сусідньої країни можна на літаку, поїзді і автобусі. Зараз найдешевше коштують квитки в Люблін.

Скільки коштує: якщо запланувати відпустку не на популярні дати 29, 30 грудня, а, наприклад, на 1 січня, то можна чимало заощадити. Квитки коштуватимуть від 1500 тисячі гривень на одну людину туди і назад.

З України до Польщі ходять поїзди, квиток до Перемишля коштує від 370 до 700 грн в одну сторону. Але тут треба врахувати витрати на переміщення між містами Польщі.

Ціни на автобус - від 400 грн в один бік.

Щодо вибору житла в Польщі - то тут можна зняти номер в готелі, апартаменти, номер в хостелі. Ціни на одну ніч стартують від 500 грн. Не забудьте і про витрати на їжу, розваги та гроші на проїзд.

Відпочинок в Польщі в самому економно варіанті за кілька днів на двох обійдеться українцям в 8-10 тисяч гривень.

Єгипет

Якщо взимку відчайдушно хочеться на море і погрітися, то найдешевший варіант для українців - це Єгипет. Звичайно, про відпустку в цій східній країні варто було б подумати заздалегідь, так як місця в хороших готелях за хорошими цінами бронюють заздалегідь. Але навіть на початку грудня можна знайти непогані пропозиції.

Скільки коштує: відпочинок в теплій країні затягнеться мінімум на 6 ночей і 7 днів. Якщо пожертвувати зірковістю готелю і його місцем розташування, то відпочинок з all inclusive і включеним святковою вечерею на Новий рік з перельотом і трансфером обійдеться українцям від 200 до 500 доларів на одну людину.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...