Свято наближається: Рецепт популярної новорічної страви зі свинини

Попри те, що ця страва трудомістка і вимагає багато часу для приготування - вона є незмінним атрибутом святкового столу і чудовою закускою під спиртні напої.

Який Новий рік обійдеться без традиційного холодцю? Хтось любить холодець із курки, хтось поважає холодець із яловичини, хтось примудряється зварити холодець у мультиварці - існує безліч варіантів цього справжнього зимового частування, передають Патріоти України з посиланням на tochka.net.

Сьогодні в нашому меню свинячий холодець. Сподіваємося, наваристий, ситний і смачний холодець зі свинячих ніжок, рульки і м'яса стане гідною прикрасою твого новорічного столу 2019.

Як варити холодець зі свинячих ніжок - інгредієнти:

  • 2 свинячі ніжки,
  • 1 свиняча рулька,
  • 1 кг свинини,
  • 2 цибулини,
  • 1 морква,
  • 1 білий корінь (пастернак, петрушка або селера),
  • 5-7 шт. перцю чорного горошком,
  • 3 шт. перцю духмяного горошком,
  • 3 шт. лаврового листа,
  • сіль за смаком,
  • 4 л води.

Холодець - рецепт покроково:

  1. Перед тим як варити холодець, потрібно підготувати м'ясо. Свинячі ніжки і гомілку при необхідності обсмали на вогні. Запар свинячі ноги і гомілку в гарячій воді на 1 годину, а потім оброби, ретельно очистивши шкурку від бруду і щетини, і гарненько промий.
  2. Ноги і гомілку розріж по суглобах ножем, але не рубай, щоб у холодець не потрапили осколки. М'ясо помий і поріж на кілька шматків.
  3. Все м'ясо і кістки склади в каструлю і залий холодною водою, так щоб вода покривала м'ясо на 6-7 см.
  4. Доведи бульйон до кипіння. Важливо не пропустити цей момент. Коли бульйон закипить, зменш вогонь і видали всю піну, що утворюється.
  5. Потім накрий каструлю кришкою і зменш вогонь до самого мінімуму. Бульйон ні в якому разі не має кипіти, а тільки трохи ворушитися.
  6. За 1 годину додай у бульйон почищені овочі, спеції і трохи посоли, і нехай холодець вариться ще 4-5 годин. Вода википатиме, але доливати її не потрібно.
  7. Холодець готовий, коли м'ясо повністю відстає від кісток, а хрящова тканина начебто "розчиниться". Спробуй бульйон на сіль, за необхідності досоли.
  8. В'язкість бульйону, а значить, і застигання майбутнього холодцю, ти можеш перевірити, затиснувши краплю рідини в пальцях - якщо пальці злипаються, значить, холодець застигне. Якщо ж клейкості не відчувається, "врятувати" ситуацію можна, додавши в холодець желатин.
  9. Дістань із бульйону м'ясо і ретельно вибери з нього всі кістки. М'ясо поділи на шматочки, розклади в підготовлені для холодцю ємності і залий процідженим бульйоном. Холодець можна прикрасити вареною морквою і зеленню.
  10. Через 10-15 хвилин зніми з поверхні остигаючого холодцю зайвий жир. Постав холодець у холодне місце для повного охолодження, а потім відправ у холодильник (або на балкон), щоб він застиг.
  11. Холодець буде готовий через 3-4 години. Подавай холодець на новорічний стіл із хріном або гірчицею.

Смачного і щасливого Нового року!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...