Що приготувати на Новий рік Свині 2019

До Нового року 2019 залишився всього місяць, і питання, що приготувати нарядного, смачного й оригінального на святковий стіл у рік Свині, для багатьох господинь стає все більш актуальним.

Видання Тochka.net пропонує поповнити свою колекцію новорічних рецептів, передають Патріоти України.

Давай спечемо дріжджовий пиріг у вигляді прикольного поросяти. А щоб не образити символ року 2019, м'ясна начинка в пирозі буде не свиняча, а з яловичини, рису і яйця. Такий пиріг виходить апетитним, ошатним, рум'яним, смачним і ситним.

Така випічка не відніме у тебе багато часу, адже дріжджове тісто в цьому рецепті готується у спрощений спосіб. Але навіть воно має свої секрети. По-перше, всі продукти повинні бути кімнатної температури. А по-друге, займаючись тістом, уникай гучних звуків, протягів і поганого настрою - дріжджове тісто чуйно реагує навіть на незначні перепади навколо себе.

Пиріг на Новий рік Свині 2019 - інгредієнти:

для тіста:

  • 3-3,5 склянки борошна,
  • 1 яйце,
  • 1 стакан молока,
  • 80 г вершкового масла,
  • 10 г сухих дріжджів,
  • 1 ст. ложка цукру,
  • щіпка солі,
  • куркума (на кінчик ножа),

для начинки:

  • 500 г яловичого фаршу,
  • 2 яйця,
  • 1 склянка рису,
  • 1 цибулина,
  • 1 ст. ложка олії,
  • 100 мл бульйону,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.
Новорічний пиріг у рік Свині 2019 © depositphotos

Як приготувати пиріг на Новий рік Свині 2019:

  1. У тепле (не гаряче) молоко насип сухі дріжджі з цукром, перемішай і почекай, щоб вони розчинилися.
  2. Яйце розітри з сіллю і додай в опару. Поступово всип просіяне борошно з куркумою і заміси м'яке, в міру круте тісто. В кінці додай тепле вершкове масло і вимішуй доти, щоб тісто не липло до рук.
  3. Готове тісто змасти олією, накрий рушником і постав у тепле місце, щоб воно підійшло. Потім обімни його руками і знову дай підійти.
  4. У цей час приготуй начинку. Рис відвари в підсоленій воді, відкинь на друшляк і промий холодною водою.
  5. Яйця звари круто, остуди і поріж тонкими кружечками.
  6. Цибулю дрібно поріж, спасеруй в олії 5 хвилин і зніми зі сковороди.
  7. Яловичий фарш, постійно помішуючи, обсмаж в олії 5 хвилин, додай смажену цибулю, перемішай, посоли, поперчи і обсмаж іще 2-3 хвилини.
  8. Щоб начинка для новорічного пирога була більш соковитою, обсмажений фарш пропусти через м'ясорубку з додаванням бульйону.
  9. Розкачай тісто завтовшки приблизно 1 см. Рівно обріж краї, а з обрізків тіста виліпи свинячий п'ятачок і вушка.
  10. Виклади на тісто начинку: шар рису, потім м'ясний фарш, а зверху розклади шар яєць.
  11. Загорни начинку в тісто і защипни краї, формуючи свинку, як на фото. Прикрась вушками і п'ятачком. Очі й носик можна зробити, встромивши гвоздички.
  12. Поклади пиріг на застелене пергаментом і змащене маслом деко і залиш полежати в теплі 10 хвилин, щоб він іще підійшов.
  13. Змасти пиріг збитим яйцем, у кількох місцях проколи тісто виделкою, щоб в процесі випікання виходив пар. Відправляй м'ясний пиріг у розігріту до 180°С духовку на 40-50 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною паличкою: якщо вона суха, пиріг готовий.

Смачного!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...