Свято наближається: Скільки коштують найпопулярніші туристичні напрямки для новорічного відпочинку (відео)

Турагенції та готелі підвищують ціни через великий попит на новорічні свята.

Попри кризу та високі ціни українці не відмовляють собі у відпочинку – більшість турів уже розкупили, кажуть у туристичних агенціях. Бюджетних пропозицій залишилось обмаль, йдеться у сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

73-річна киянка Лілія – туристка із 15-річним досвідом, без мандрівок, каже, свого життя не уявляє. Тож щороку відкладає гроші на відпочинок. Новий рік зустрічатиме в Страсбурзі, за вісім днів вікенду готова викласти 700 євро.

Новорічна Німеччина, Франція та Італія – зимова Європа потребує значних витрат, кажуть туроператори, тож найпопулярнішим місцем для більш економних мандрівників традиційно залишається сонячний Єгипет.

Тур до Єгипту зараз можна купити від 400 доларів на людину – все включено, гарний готель "4 зірки", готель "5 зірок" – близько 500 доларів. Турагенти радять: хто хоче зекономити, краще зараз бронювати, тому що потім, як правило, ціни ростуть.

Та окрім зарубіжжя мандрівники дедалі частіше обирають зимову Україну. Найпопулярніший – Львів. За останні роки ціни на послуги зросли. Лише за хостел у святкові дні сплатити треба 1800 гривень, але туристів тут повно.

До Нового року готуються і в Одесі. Місця в популярних готелях уже розлетілися, як гарячі пиріжки на Привозі. Приміром, за номер у тризірковому готелі на свята тут правлять щонайменше від ста доларів за добу. Квартири від півтори до шести тисяч гривень у центрі. Та попри ціни – море і теплий клімат ваблять відпочивальників.

Ще є Карпати. Снігу тут ще небагато, а господарі міні-готелів уже розпродали всі номери. Останній вартістю 1200 гривень забронювали ще у вересні, розповідає власниця туристичного котеджу пані Наталія.

Ну а якщо ви ще не визначилися із зимовою відпусткою або ж не встигли назбирати гроші на подорож пам’ятайте: головне – не місце, а настрій, з яким ви зустрінете Новий Рік.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...