Свято наближається: Синоптики спрогнозували погоду на Новий рік 2019

На думку фахівців, "справжньою" зими очікувати не варто. Погода в грудні буде аналогічною листопадовій.

Синоптики спрогнозували погоду на різдвяні і новорічні свята і засмутили українців - на їхню думку, "справжньої" зими в грудні не передбачається, передають Патріоти України.

Зокрема, народні синоптики Леонід Горбань і Володимир Деркач передрекли досить теплу погоду в грудні, аналогічну листопадовій. При цьому в температурі відбуватимуться постійні коливання. Очікується п'ять періодів легких морозів, слідом за якими послідує стільки ж відлиг.

Різке похолодання відбудеться до кінця другої декади, проте в наступні дні воно зміниться теплом. Також фахівці передбачають дощову погоду в першому місяці зими.

В цілому ж кліматологи прогнозують морозну погоду з січня. Температура знизиться до 11-15 градусів нижче нуля, а після хрещення холод зміниться сльотою з дощем і снігом.

Найхолоднішим, як і очікувалося, буде лютий. За попередніми оцінками, температура опуститься до -15-18 градусів. Холод посилиться ще і крижаним вітром.
Згідно ще одного прогнозу, сніговий покрив збережеться на більшій частині країни до середини весни. А перший весняний місяць буде зберігати температуру 8-9 градусів вище нуля.

При цьому перехід від холоду до тепла може статися дуже різко - відразу ж після Пасхального тижня.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...