Святослав Вакарчук озвучив американцям п'ять головних проблем України

Україна страждає через корумпований виборчий процес, бюрократію радянського стилю, олігархію, відсутність незалежного правосуддя і розвиненого місцевого самоврядування, заявив музикант Святослав Вакарчук.

Святослав Вакарчук

Музикант Святослав Вакарчук 14 березня виступив у Стенфордському університеті з лекцією про труднощі реформування України. Про це повідомило видання SFlike, передають Патріоти України.

Артист сформулював п'ять проблем, які заважають розвитку його батьківщини:

  1. Корумпований виборчий процес, який досі контролюють олігархи.
  2. Політичне й економічне життя на місцях часто формально або неформально контролюють люди, не обрані населенням, а призначені "зверху", наприклад, керівництво місцевої поліції, спецслужб тощо.
  3. Бюрократія радянського стилю, яка за духом усе ще нагадує СРСР і просто неефективна.
  4. Держпідприємства, які неформально все ще контролюють олігархи.
  5. Неготовність України до верховенства закону на цьому етапі і відсутність незалежного правосуддя.

"На жаль, у нас не вистачає сміливих людей, готових узятися за розв′язання цих проблем", – зазначив Вакарчук.

Сильними сторонами сьогоднішньої України співак уважає розвинене громадянське суспільство і високий рівень освіченості населення – "можливо, найвищий серед небагатих країн". "Серед досягнень української влади можна назвати суттєве зміцнення армії і розвиток міжнародних відносин", – додав він.

За словами Вакарчука, універсального рецепту успіху для всіх держав не існує, і кожна країна домагається економічного зростання та демократизації особливим шляхом, використовуючи свої початкові переваги і намагаючись нейтралізувати слабкості.

"Естонія успадкувала жахливу радянську бюрократію, однак рівень освіти населення там був дуже високим. У Кореї ситуація діаметрально протилежна: населення в масі своїй було бідним і неосвіченим, однак країна успадкувала доволі ефективну японську систему управління", – пояснив він.

Вакарчук переконаний, що Україні необхідно орієнтуватися не тільки на Євросоюз та США, але також розвивати відносини з Китаєм, країнами Азії та Африки.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...