"Свобода слова" по-українськи: Хто, як і за скільки "мочить" "неугодних" (фотофакт)

У країні, яка теоретично повинна жити за законами свободи слова і демократії, чинна влада досі роздає вказівки зверху керівництву ряду українських ЗМІ.

Так звані “темники” поширюються в першу чергу для формування порядку на найближчі сім днів та вигідною вищих чинів подачі інформації, передають Патріоти України з посиланням на видання “Стіна“.

У розпорядженні журналістів опинився документ, який це підтверджує. Під виглядом рекомендацій у ньому перераховані негласні правила, за якими мають працювати журналісти.

Кожен пункт, запланований на тиждень, називається умовно системним блоком. Наприклад, кодовим словом “Ферма”.

Очевидні речі більше не приховаєш: інструктаж передбачає тиск на опозиційні до влади сили, і як наслідок – підвищення її рейтингів, маніпулювання термінами та економічними показниками (ВВП, статистика, зведені дані), окрему схему використання мемів і ключових слів.

Але найцікавіше навіть не це. Нижче можете побачити доказ фінансування впливових структур. Зокрема, плата за розміщення потрібних публікацій в соціальних мережах (в першу чергу “розкручені” акаунти приватних осіб – ред.), а також окремих сторінках пабліків.

Додається також список ресурсів, яким потрібно підкинути грошенят і зазначено, які саме суми.

Слід зазначити, що про існування “темників” в Україні вперше дізналися в 2001-2004 роках. Тоді закриті директиви розроблялися кремлівськими політологами, серед них найвідомішим був Михайло Погребинський. Сприймати ці документи в якості рекомендацій не вирішувалися – це швидше були прямі накази, не виконати які було досить небезпечно.

Тоді питання існування редакції ставало риторичним. Замовні сюжети виходили на телеканалах і друкувалися в газетах, адже керівники проектів знали – державні органи, особливо податкова, тримають руку на пульсі і погрози звільнення не за горами. У тих, хто раніше не реагував на зауваження, просто відбирали ліцензію.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...