Сибірка на Одещині: Нацгвардія оточила село, шукають хворих (відео)

В Одеській області підтвердили наявність збудника сибірки у місцевого жителя, введений карантин.

На Одещині діє двотижневий карантин у селі Міняйлівка, де було зафіксовано зараження сибірською виразкою. Напередодні там виставили шість блокпостів, на яких чергує поліція і ДСНС, передають Патріоти України. У селі поки проведуть дезінфекцію. З п'яти госпіталізованих напередодні у одного сибірку підтвердили.

Відомо, що в район перекидають бійців Національної гвардії України, які встановлять живий ланцюг по периметру всього села. Разом з рятувальниками вони будуть розкладати намети і влаштовувати місця для проживання, якщо знадобиться екстрена евакуація людей із зони лиха. Паралельно ветеринари з медиками проводять моніторинг прилеглих сіл. "Ми проводили заходи з вакцинації великої рогатої худоби в 20-кілометровій зоні.

"Провели повну перевірку населення в Міняйлівці, Фуратівці, Фараонівці, Петропавлівці і Старосіллі щодо наявності захворювання на сибірку. Жоден випадок не підтвердився крім цих п'яти хворих, які доставлені в Саратську ЦРЛ", - повідомив Антон Лобан, голова Саратської райдержадміністрації.

Люди в населеному пункті налякані, але паніки немає. Найбільший страх - можливе знищення худоби, яку годує багато сімей. Відомо про поліпшення стану госпіталізованих жителів Міняйлівки. Вони отримують необхідне лікування в районній лікарні. Медики прогнозують, що першого чоловіка, у якого діагностували сибірську виразку, випишуть з лікарні через два дні.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...