Сила ворожих атак наростає: Бійці ЗСУ про ситуацію на Світлодарській дузі (відео)

Бійці навчилися відповідати на провокації ворога, однак той може раптово вдарити артилерією або підловити снайперською кулею.

Бійці батальйону "Донбас-Україна" показали журналістам свої передові позиції в зоні проведення бойових дій на Донбасі. Нині там українським військовим дошкуляє ворожий снайпер, йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

"Одноокий" полює на бійців, коли ті пересуваються між своїми окопами. "У них команда дана – кошмарити. Вперед вони не ходять, але постійно тримають у напрузі, не дають спати", - каже боєць із псевдо "Єнот". Інколи бойовики використовують і щось важче, ніж снайперська гвинтівка, тоді оборонці країни застосовують крупнокаліберний кулемет. "Оце наш "кошмарик". Коли вони починають стріляти, ми з нього трошки – і все припиняється", - розповів боєць на прізвисько "Мося".
За спинами українських армійців розташоване Новолуганське, де є електрика, газ, гаряча вода – розкіш за мірками воєнного часу. Але артилерійська канонада, яка практично щоночі гримить на підступах до міста, нагадує місцевим жителям про те, що всі принади мирного життя можуть зникнути будь-якої миті. Військові ж наполягають, що ворог не пройде, а от місцеві можуть постраждати насамперед від власної необачності, тому щодня відмічають небезпечну територію, де падають артснаряди противника. "Можуть і міни, можуть і нерозірвані боєприпаси. А люди, самі знаєте, цікаво, треба в руки взяти – так і трапляються нещасні випадки", - пояснюють бійці.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...