"Синій кит" вбиває: На Одещині 11-річний хлопчик покінчив життя самогубством

П'ятикласник, якого знайшли 8 березня повішеним у селі Шевченкове Кілійського району Одеської області, захоплювався суїцидальною грою "Синій кит".

Про це повідомив голова Кілійської районної ради Павло Бойченко, передають Патріоти України.

Як відомо, зранку 8 березня 11-річний хлопчик пішов привітати родичів, повернувся о 14:00. Побачивши сильно забрудненого сина, мати вилаяла його, а потім пішла на роботу. Коли повернулася додому, виявила сина повішеним у сараї.

"Щойно спілкувався з учителями та директором школи. Вони опитали всіх друзів загиблого. Друзі розповіли про те, що Вовка (загиблий хлопчик – ред.) грав у гру "Синій кит", і приблизно два тижні тому розповідав, що досяг уже високого рівня і отримує серйозні завдання", – наголосив Бойченко.

Так, за словами дітей, хлопчик також розповідав їм, що "має повіситися". Водночас, підлітки зазначили, що раніше не надали значення словам юного самогубці, який характеризувався позитивно, і добре вчився у школі.

Наразі правоохоронці перевіряють інформацію про участь дитини в суїцидальної грі. За даними поліцейських, батьки загиблого також характеризуються позитивно, а інцидент, який стався між дитиною і матір'ю через забруднений одяг, був незначним.

"Синій кит" - координована підліткова гра, поширена переважно в російськомовних соціальних мережах (зокрема, ВКонтакті), кінцевим підсумком якої є доведення гравця до самогубства. Координуванням та поширенням цієї гри в Інтернеті займаються адміністратори так званих "груп смерті". Зазвичай у гру втягуються підлітки віком від 12 до 16 років, хоча є повідомлення про спроби вербування в гру і молодших дітей. Поширення гри розпочалось у Росії у кінці 2015 року, та поступово розповсюдилось на країни колишнього СРСР – Україну, Казахстан, Киргизстан, Білорусь та країни Прибалтики.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...