Синод УПЦ КП затвердив нову форму титулу предстоятеля

Рішення щодо нових форм титулів ухвалили у зв'язку "зі змінами, які відбуваються в Українській православній церкві", а також беручи до уваги історичну традицію, практику помісних православних церков та "інші істотні обставини".

Предстоятелем УПЦ КП є Філарет

Синод Української православної церкви Київського патріархату 20 жовтня затвердив нову форму титулу предстоятеля. Про це повідомив прес-центр УПЦ КП, передають Патріоти України.

Синод запровадив для предстоятеля повну і скорочену форму титулів. "Повний титул має наступну форму: святійший і блаженнійший (ім'я), архієпископ і митрополит Києва – матері міст руських, Галицький, патріарх усієї Руси-України, Свято-Успенських Києво-Печерської і Почаївської лавр священноархімандрит. Скорочений титул – святійший (ім'я), патріарх Київський і всієї Руси-України", – зазначили у прес-центрі.

У відносинах з іншими помісними православними церквами допустимою формою є "блаженнійший архієпископ (ім'я), митрополит Київський і всієї Русі-України" і похідні від нього, наголосили в УПЦ КП.

"За богослужіннями титул предстоятеля проголошується у відповідності з текстами Служебника і Чиновника архієрейського служіння, прийнятих в Українській православній церкві Київського патріархату: "Святійшого (ім'я), патріарха Київського і всієї Руси-України", – ідеться у повідомленні.

Рішення щодо нових форм титулів ухвалили у зв'язку "зі змінами, які відбуваються в Українській православній церкві", а також беручи до уваги історичну традицію, практику помісних православних церков та "інші істотні обставини".

Предстоятелем УПЦ КП є Філарет.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...