Синоптик розповів, яка погода чекає на українців у листопаді

На Україну насувається циклон, який вже до кінця тижня принесе з собою похолодання та дощі.

Останні дні жовтня температура протримається в межах +6 ... + 8°С вдень і +1 ... + 3°С вночі, передають Патріоти України з посиланням на Вісті.

А з 27 по 30 жовтня по всій країні дощі та мокрий сніг, температура знизиться до -3°С (див. Інфографіку).

За прогнозами народного синоптика Леоніда Горбаня, листопад видасться сирим і похмурим, але снігу чекати ще не варто. Середня температура +3 ... + 5°С. В кінці місяця прийдуть перші серйозні заморозки, хоча перед цим кілька днів українців ще порадує сонячна і тепла погода.

"З 1 по 6 листопада випаде близько 40 мм опадів у вигляді дощу, може, подекуди з мокрим снігом. Далі почнеться поступове зниження температури, вночі до 5°С морозу, вдень 3-5°С тепла. У середині місяця очікується температурний стрибок, з 10 по 20 листопада буде тепло, але мокро. 14 і 15 листопада в деяких регіонах країни вдень до +12 ... + 14°С. Це будуть останні теплі деньки осені. у другій половині місяця опадів не передбачається", - розповів "Вістям" Горбань.

За його словами, з 21 листопада температура стане знижуватися, спочатку суворіше стануть ночі, 24-25 листопада можливий невеликий сніг, а вже з 27-го навіть денна температура піде в мінус.

У свою чергу різні метеосайти обіцяють, що впродовж усього листопада дощитиме. Щодо суха погода буде всього один тиждень - з 14 до 20 листопада - на сході, півдні і в центрі. Також погодні інтернет-ресурси не радують температурними прогнозами: за їхніми даними, на цьому тижні ще можна чекати +10°С, але далі до самої зими стовпчики термометрів до цієї позначки по всій країні, крім півдня, не піднімуться.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...