Синоптики попередили українців про різку зміну погоди

У зв'язку з приходом циклону з жіночим ім'ям "Мартіна" в восьми областях України випаде до 15-20 сантиметрів снігу.

За даними Укргідрометцентру, в результаті впливу активного циклону в Україні очікуються погіршення погоди на більшості території України. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій, передають Патріоти України.

Вдень 8 лютого в Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській областях - сильні опади у вигляді дощу та мокрого снігу, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу.

"Вітер південно-східний, східний, 7-12 м / с, вдень на Лівобережжі окремі пориви 15-20 м / с. Температура вночі 2-7 ° морозу, в Чернігівській і Сумській до 10 ° морозу, на заході та півдні країни близько 0 °, вдень від 2 ° морозу до 3 ° тепла, в південній частині 4-9 ° тепла ", - відзначили в прес-службі.

Вдень 8 лютого і в ночі 9 лютого в Києві очікується помірний мокрий сніг. "Приріст снігового покриву 5-10 сантиметрів, налипання мокрого снігу, на дорогах - ожеледиця", - уточнили в прес-службі.

Протягом 9 лютого в Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Житомирській, Черкаській, місцями Київській та Чернігівській областях прогнозується сильний сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини (приріст сніжного покриву 10-20 см, - ред.), на дорогах ожеледиця.

У Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській областях - сильний дощ і мокрий сніг, місцями ожеледь і налипання мокрого снігу, на дорогах - ожеледиця.

Вітер південно-східний з переходом на північно-західний, 7-12, вночі на Лівобережжі окремі пориви 15-20 м / с. Температура в західних областях вночі та вдень 0-5 ° морозу; на решті території від 2 ° морозу до 3 ° тепла, на півдні країни 1-6 ° тепла.

"У четвер до нас прийде циклон по імені Мартіна (наголос на другому складі, - ред.). У Києві після обіду четверга хмарність стане більш щільною, вітер - з поривами, а ближче до вечора в столиці також почнеться сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, на дорогах ситуація ускладниться. Однак одна радість все ж буде - в Києві істотно потеплішає. Вночі до 2-4 ° морозу, вдень до 0 + 1 °. Йде ротація повітряних мас, різка зміна погоди", - уточнила синоптик Наталка Діденко у себе в Facebook.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...