Синоптики розповіли, коли українцям чекати сильних морозів

За прогнозами, на потепління в цьому році вже не варто чекати, і найближчим часом буде тільки холоднішати.

У центральних регіонах України випав перший сніг, температура повітря стабільно впала нижче нуля, а в супермаркетах вже з'явився асортимент новорічних товарів для покупців. Синоптики розповіли, якою буде погода до кінця цього тижня, передають Патріоти України.

Згідно з даними Укргідрометцентру, в четвер, 15 листопада, найпрохолодніше буде на території Київської області: від 1 градуса морозу до 1 тепла вдень і аналогічний температурний режим очікується в столичному регіоні вночі. Трохи тепліше буде на сході, півночі та в центрі України: 0-2 градуси тепла в денний час доби і від 0 до 4 градусів морозу вночі. А ось на півдні і заході країни будуть триматися "плюсові" температури: 2-8 тепла вдень і близько нуля вночі. Найтепліше в цей день буде на Закарпатті. Тут синоптики обіцяють до 11 градусів вище нуля в денний час доби, а вночі стовпчик термометра опуститься до 2-4 градусів.

Крім того, 15 листопада синоптики прогнозують мокрий сніг з дощем на заході, сході і півдні країни включно з Кримом.В останній день робочого тижня, п'ятницю, 16 листопада, температурна картина не зміниться, а опади у вигляді мокрого снігу з дощем покинуть територію Західної України. Тут буде хмарно з проясненнями. А ось на сході і півдні країни синоптики очікують дощі, які вночі перейдуть у мокрий сніг.У суботу, 16 листопада, на всій території України крім південних регіонів буде суха погода. Тільки на півдні очікується мокрий сніг, а в Криму дощі. В цей день в центрі на півночі і сході трохи потеплішає: денна температура очікується на рівні від 0 до 4 градусів тепла, а нічна від 2 до 5 морозу. На Заході України, навпаки, стовпчик термометра поповзе вниз: вдень тут буде від 1 до 4 тепла, а в нічний час доби 3-5 морозу. На півдні денні температури будуть триматися на позначці "нуль" градусів, а нічні опустяться до 2 градусів морозу.У неділю, 18 листопада, очікується мокрий сніг практично по всій території України. Тільки в південних регіонах, а також у Запорізькій та Закарпатській областях буде сухо. Температура повітря в цей день по всій території країни зберігатиметься на рівні від 0 до 4 градусів тепла вдень, а вночі українців чекають незначні морози: від -1 до -4 градусів. Найтепліше в неділю буде в Криму та на Закарпатті: до 7 градусів вище нуля.

"Така погода протримається до кінця тижня, - розповідає "Апострофу" народний синоптик Леонід Горбань. - Морози на рівні 4-5 градусів триматимуться найближчі 7 днів. Другий підхід хвилі похолодання прораховується з 19 по 25 листопада. Морози будуть ще сильніші: до 5-9 градусів нижче нуля. Зараз пройде сніг і далі в розрахунках опадів немає. Повернеться сніг тільки в кінці місяця: з 27 по 29 листопада".

Джерело: Апостроф
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...