Синоптики розповіли про погоду на кінець серпня

Календарне літо 2018 наближається до кінця, проте фінальним акордом сезону, що минає, стали затяжні вихідні на День Незалежності України.

За даними Укргідрометцентру, у суботу, 25 серпня, дощі продовжать заливати захід країни, але минуть решту території, передають Патріоти України.

В цілому, температурна картина практично не зміниться: денні 27-29 градусів тепла і нічні 12-15 вище нуля будуть спостерігатися на заході, в центрі, на сході і півночі України, а на півдні синоптики прогнозують 29-33 тепла вдень і близько 18 градусів вище нуля в нічний час доби.

А ось в останній день тижня, 26 серпня, в Україну знову повернеться спека. Правда, душно буде не скрізь. На Західній Україні під акомпанемент дощів температура опуститься вдень до 21-26 градусів тепла, а вночі синоптики очікують близько 14 вище нуля. На півночі країни 28-30 градусів тепла стануть нормою в денний час доби, а вночі температура опуститься до 15 градусів з позначкою "плюс". На решті території країни: в центрі, на півдні та сході вдень очікується від 30 до 33 градусів вище нуля, і тільки вночі стовпчик термометра покаже рятівні 16-19 тепла.

Розрахунки погоди народного синоптика Леоніда Горбаня близькі до прогнозу Гідрометцентру. "У моїх розрахунках опадів на ці святкові дні немає. Температура повітря буде на рівні 27-29 градусів тепла, але точно не більше. Такої спеки, як було кілька днів тому - 33-35 градусів вже в цьому році не буде", - розповів народний синоптик.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...