Синоптики розповіли про погоду на вихідні

У вихідні 12-13 січня, в Україні очікується невелике потепління, хоча в деяких регіонах можливі хуртовини і штормовий вітер, а в гірських районах - навіть лавини.

Про це повідомляє Укргідрометцентр, передають Патріоти України.

Зокрема, на півдні і Запорізькій області прогнозують мінливу хмарність, а на решті території в суботу очікується сніг, у неділю - мокрий сніг.

"У південній та східній частині пориви вітру 15-20 м/с; в Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській областях місцями значний мокрий сніг, ожеледь, налипання мокрого снігу, хуртовини", - йдеться в попередженні Укргідрометцентру.

Що стосується доріг, то крім півдня варто очікувати ожеледицю.

"12 січня вночі та вранці у східній частині пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. Ускладнення погодних умов відповідають першому (жовтому) рівню небезпеки", - додають синоптики.

При цьому 13-14 січня, у зв'язку зі снігопадами і хуртовинами, в горах Закарпатської області та 14 січня в горах Івано-Франківської та Львівської областей очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

У гірських районах центральної і східної частини Закарпатської області існує загроза зсувів снігу на дороги.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...