Навіть, якщо у вашій родині не дуже полюбляють гарбуз і сир, то ідеальне поєднання цих продуктів у такій чудовій і простій страві напевно припаде до смаку дорослим і дітям.

На дворі осінь, а на столі гарбуз. Щоб урізноманітнити меню з цього прекрасного вітамінного овочу, спробуйте приготувати його в духовці у вигляді сирної запіканки. Виходить ситна, смачна, корисна і гарна страва, до того ж дуже проста у приготуванні, передають Патріоти України.
Щоб запіканка з сиру і гарбуза вийшла більш ніжною і смачною, вибирайте гарбуз насиченого жовтого або навіть помаранчевого кольору і солодкий на смак. Сир для цієї страви краще брати жирний. За бажанням ви можете додати в запіканку шматочки фруктів або ягід - яблуко, грушу, курагу, ізюм.
Запіканка з сиру і гарбуза − інгредієнти:
- 300 г гарбуза,
- 200 г сиру,
- 200 мл молока,
- 30 г вершкового масла,
- 1 яйце,
- 2 ст. ложки манної крупи,
- 50 г цукру,
- 10 г ванільного цукру,
- сіль за смаком.
Запіканка з сиру і гарбуза − приготування:
- Перед тим як готувати запіканку з сиру і гарбуза, зваріть манну кашу на молоці, додайте у неї вершкове масло і остудіть до кімнатної температури.
- Гарбуз очистіть від шкірки, насіння і серцевини і поріжте невеликими кубиками.
- Залийте гарбуз невеликою кількістю води, щоб вона вкрила гарбуз, і зваріть до м'якості приблизно 20 хвилин. Злийте зайву воду, пюрируйте гарбуз і трохи остудіть його.
- Сир протріть через сито, щоб позбутися грудочок. Додайте у сирну масу теплу манну кашу і гарненько перемішайте. Потім додайте гарбузове пюре, ванільний цукор і знову перемішайте.
- Яйце зі щіпкою цукру збийте у піну і акуратно вмішайте його в тісто.
- Викладіть масу з сиру і гарбуза в змащену маслом форму і відправляйте у розігріту до 200°С духовку. Запіканка з сиру і гарбуза буде готова за 30-40 хвилин.
- Готову гарбузово-сирну запіканку остудіть, дістаньте із форми, поріжте порційними шматочками і подавайте до столу зі сметаною, молоком або медом.
Смачного!
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...