Ситно, смачно і корисно: Запіканка з сиру і гарбуза

Навіть, якщо у вашій родині не дуже полюбляють гарбуз і сир, то ідеальне поєднання цих продуктів у такій чудовій і простій страві напевно припаде до смаку дорослим і дітям.

На дворі осінь, а на столі гарбуз. Щоб урізноманітнити меню з цього прекрасного вітамінного овочу, спробуйте приготувати його в духовці у вигляді сирної запіканки. Виходить ситна, смачна, корисна і гарна страва, до того ж дуже проста у приготуванні, передають Патріоти України.

Щоб запіканка з сиру і гарбуза вийшла більш ніжною і смачною, вибирайте гарбуз насиченого жовтого або навіть помаранчевого кольору і солодкий на смак. Сир для цієї страви краще брати жирний. За бажанням ви можете додати в запіканку шматочки фруктів або ягід - яблуко, грушу, курагу, ізюм.

Запіканка з сиру і гарбуза − інгредієнти:

  • 300 г гарбуза,
  • 200 г сиру,
  • 200 мл молока,
  • 30 г вершкового масла,
  • 1 яйце,
  • 2 ст. ложки манної крупи,
  • 50 г цукру,
  • 10 г ванільного цукру,
  • сіль за смаком.

Запіканка з сиру і гарбуза − приготування:

  1. Перед тим як готувати запіканку з сиру і гарбуза, зваріть манну кашу на молоці, додайте у неї вершкове масло і остудіть до кімнатної температури.
  2. Гарбуз очистіть від шкірки, насіння і серцевини і поріжте невеликими кубиками.
  3. Залийте гарбуз невеликою кількістю води, щоб вона вкрила гарбуз, і зваріть до м'якості приблизно 20 хвилин. Злийте зайву воду, пюрируйте гарбуз і трохи остудіть його.
  4. Сир протріть через сито, щоб позбутися грудочок. Додайте у сирну масу теплу манну кашу і гарненько перемішайте. Потім додайте гарбузове пюре, ванільний цукор і знову перемішайте.
  5. Яйце зі щіпкою цукру збийте у піну і акуратно вмішайте його в тісто.
  6. Викладіть масу з сиру і гарбуза в змащену маслом форму і відправляйте у розігріту до 200°С духовку. Запіканка з сиру і гарбуза буде готова за 30-40 хвилин.
  7. Готову гарбузово-сирну запіканку остудіть, дістаньте із форми, поріжте порційними шматочками і подавайте до столу зі сметаною, молоком або медом.

Смачного!

Джерело: lady.tochka.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...