"Ситуація дуже непроста": Данський міністр відмовився говорити про українські реформи

Міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен кілька разів поспіль відмовився відповідати на запитання про те, чи прямує Україна за президента Петра Порошенка у напрямку Заходу.
Міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен

Такий діалог відбувся на українському ланчі в рамках Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє з Мюнхена кореспондент "Європейської правди", передають Патріоти України.

Модератор заходу, журналіст Стівен Сакур спитав міністра про те, чи дійсно президент Порошенко здійснює проєвропейські реформи. "Зараз ситуація дуже непроста, адже наближаються вибори", - відповів міністр.

Сакур ще кілька разів перепитав, наголосивши, що йдеться навіть не про темп, а про напрямок руху України за чинного президента. Самуельсен кілька разів спробував уникнути відповіді, або перевести розмову на інші теми, але після чергового запитання зауважив: "Ви ж розумієте, я не буду відповідати!". Міністр пояснив, що не хоче говорити про питання, подібні до дискусії про "наполовину пустий або наполовину повний стакан". Зрештою, після реакції залу, політик зауважив, що у випадку такої дискусії він схиляється до думки про "наполовину повний стакан".

Міністр закордонних справ Павло Клімкін закликав не критикувати данського дипломата з цього приводу. "Не наїздіть на мого друга Андреса", - попросив він. Міністр також визнав, що в перебігу українських реформ є прогалини, через які складно говорити про них лише позитивно.

Варто зауважити, що на початку наступного тижня, за даними "Європейської правди", запланований візит Андерса Самуельсена в Україну. Не виключено, що його відмова відповідати була пов’язане із небажанням псувати фон для візиту.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...