Ситуація в Каталонії може призвести до невтішних перспектив, - експерт (відео)

Частина прихильників незалежності Каталонії може перейти до радикальної діяльності за прикладом баскської організації ЕТА, але без зовнішньої підтримки вона не матиме позитивних результатів.

Про це в ефірі ObozTV заявив експерт з міжнародних відносин Андрій Бузаров, передають Патріоти України.

"Я не виключаю, що вони можуть піти баскським шляхом і займатися якоюсь підривною діяльністю. До чого привела війна басків? До того, що ця військово-політична структура склала зброю, і почали займатися виключно політичними питаннями. Зараз про цю проблему всі забули", - зазначив експерт.

За його словами, ніхто в Європі і світі зараз не піде на визнання незалежності регіону.

"Таке може повторитися і в Каталонії, коли частина людей не погодиться з поступками Мадрида і займе принципову позицію відділення. Їх, природно, ніхто не підтримає. Ця війна, вона приречена. Політична боротьба теж невдала, тому що немає зовнішньополітичної підтримки. Це головний фактор. Нікому в Європі і світі невигідна незалежність Каталонії", - підкреслив Бузаров.

При цьому він додав, що Москва теж не в змозі впливати на процеси в Іспанії.

"Я не виключаю, що там росіяни можуть десь вплинути, але глобально РФ не може взяти участь, як вона це робить в Сирії, на Донбасі, в підтримці каталонських сепаратистів. Там мова, все-таки, йде про виключно внутрішній конфлікт", - підсумував міжнародник.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...