Т-72 в "натівській" модернізації представили на MSPO-2017, - "Укроборонпром"

Новітній танк ПТ-17, що є результатом глибокої модернізації танку Т-72 силами польських та українських фахівців, представили на міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO-2017 задля демонстрації його можливостей перед потенційним замовником.

В квітні 2017 року, в рамках укладених договорів польська компанія Zaklady Mechaniczne “Bumar – Labedy” S.A та підприємства учасники “Укроборонпрому” розпочали спільну роботу модернізації танку Т-72, передають Патріоти України з посиланням на держпідприємство.

Пропозицію щодо партнерства у створенні нового продукту надійшла з польської сторони, але слід зазначити, що й Польща, й Україна достатньо великий парк радянських танків Т-72.

Для реалізації цього проекту “Укроборонпром” розпочав інтеграцію найкращих українських технологічних розробок, а саме: розробив та надав автомати заряджання, новий двигун, трансмісію, здійснив модернізацію моторно-трансмісійного відділення танку, новітні гармати калібру 120 мм, систему керування вогнем, допоміжну силову установку, систему динамічного захисту, демонстраційного зразку башти. Все це вітчизняні фахівці розробили у відповідності до стандартів НАТО, адже сьогодні саме Міністерство оборони Польщі – країни-члену НАТО є потенційним замовником нового танку.

“Цей проект є чітким сигналом та демонстрацією спроможності України брати участь в таких масштабних та технологічно-складних проектах. Важливим елементом цієї кооперації є те, що майбутній танк буде створений відповідно до стандартів НАТО, а українці розробили та готові виготовляти ключові компоненти відповідно до цих стандартів. Це свідчить не лише про наявність науково-технологічного та виробничого потенціалу, а про те, що подібні системи та стандарти в майбутньому можуть бути з легкістю інтегровані та впровадженні на іншій українській техніці. Це також може стати початком оновлення української армії “натівською” технікою”, – зазначив Генеральний директор ДК “Укроборонпром” Роман Романов.

В свою чергу, польська сторона зазначила, що приголомшена оперативністю українських фахівців, які менш ніж за 5 місяців розробили, виготовили та надали всі комплектуючі, агрегати та компоненти аби на MSPO-2017 відбулась повноцінна презентація нового танку.

Позитивне рішення МО Польщі щодо придбання танків ПТ-17 дозволить підприємствам України прийняти участь у масштабному проекті переозброєння польської армії, який попередньо оцінюється у кілька сотень мільйонів доларів США.

Нагадаємо, що ДК “Укроборонпром” представляє Україну на 25-й Міжнародній виставці оборонної промисловості MSPO-2017. Український ОПК представляє десятки експонатів від підприємств-учасників Концерну на об’єднаному стенді. Серед них натурні зразки протитанкових ракетних комплексів, що використовує українська армія та імпортують з України до різних армій світу.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...