"Таємна зброя Кремля": Російський журналіст розповів про новий рівень гібридної війни

Корупційний вплив став одним із найбільш ефективних інструментів у гібридній війні Росії і Заходу.

Аркадій Бабченко

Таку думку висловив російський журналіст Аркадій Бабченко в блозі на сайті "Подрыватели.инфо", передають Патріоти України.

"Росія, безумовно, вивела гібридні війни на новий рівень. І досягла вражаючих успіхів на цьому терені. Гібридна війна - це не тільки різні силові операції, які ми наразі бачимо в Сирії і в Україні. Це ще й використання пропаганди, інформаційних технологій, грошей, інсургентів, національних громад, втручання у вибори, агентів впливу і корупції", - пише він.

На думку журналіста, корупція - найбільш дієвий інструмент у цих війнах.

Як пояснив Бабченко, для досягнення своїх цілей Росія використовує не танкові дивізії, а повзучий вплив. Причому експорт корупціонерів із грошима є одним із найважливіших складових цього впливу.

"Приїжджаючи в країни першого світу, вони привозять з собою не тільки свої гроші, але і свій світогляд. Впливають і на практики бізнесу, і політики в суспільствах тих країн, які їх приймають. І, що ще гірше - розбещують їх", - зазначив він.

"Спроба закривати очі на походження цих грошей, в переважній більшості випадків одержаних злочинним шляхом, є першою сходинкою у цьому розкладанні. Якщо злодій і злочинець стає ву суспільстві такою ж шанованою людиною, як і людина праці, що добився всього сам, то автоматично постає питання - навіщо працювати і дотримуватися законів, якщо злодійство і корупція - набагато коротший шлях до успіху? Якщо це можна їм, чому не можна нам? Якщо суспільство не робить різниці між злодієм і чесною людиною, навіщо в такому разі бути естним?" - пише Бабченко.

Саме експорт корупційної ерозії наразі є найбільш дієвим інструментом повзучого впливу, наголосив журналіст.

"Які гроші ви впускаєте в свою країну? Як і на кого вони будуть працювати? Як вони будуть впливати на суспільство? Як вони будуть розкладати його? Як і будь маніфестації, партії, сили, корупційні схеми, фейкові ботоферми і механізми впливу будуть оплачуватися наступного разу через них? А, головне, повторюся - як вони будуть продовжувати розкладати суспільство? Тому що, якщо довго бити в одну точку, це незмінно принесе свої результати. А бити в одну точку такі режими вміють", - додав він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...