Таємниці Шевченка: Що приховує біографія заступника мера Полтави (відео)

Перший заступник міського голови Полтави Михайло Шевченко неодноразово ставав фігурантом гучних скандалів.

Видання ІНФОРМАТОР вирішило дізнатися що приховує біографія заступника мера Полтави, передають Патріоти України.

Крізь терни до зірок

2006 року Михайло Шевченко вперше опиняється у епіцентрі скандалу. Будучи помічником кандидата на посаду міського голови Полтави Андрія Матковського, він був спійманий на підкупі виборців.

У день виборів очільника Полтави, 26 листопада 2006 року, поблизу Палацу дозвілля «Листопад» прихильники одного з тодішніх конкурентів Матковського Віктора Животенка затримали автомобіль, пасажирів якого запідозрили в організації масового порушення виборчого законодавства в інтересах Андрія Матковського.

Шевченко один з тих, хто був причетним до цих махінацій. Тоді уникнути віповідальності йому вдалося завдяки перемозі свого керівника на виборах. І це попри те, що у автомобілі Михайла Шевченка були виявлені речові докази, які підтверджували можливу причетність їхнього власника до фальсифікації результатів виборів на користь Матковського.

Зокрема, було знайдено списки виборців з їх паспортними даними, телефонами й підписами, велику суму грошей та копії простих векселів на загальну суму майже 2 мільйони гривень.

Після обрання Андрія Матковського міським головою Полтави, справа була закрита, а Михайло Шевченко став його помічником.

Наприкінці грудня 2015 року Шевченко знову опиняється у центрі уваги. На другій позачерговій сесії міської ради обговорювалася кандидатура секретаря (першого заступника міського голови – ред.). Після напруженої дискусії з цього приводу чинний міський голова Олександр Мамай оголосив перерву і залишив сесійну залу. Обурені таким рішенням депутати переслідували мера, поки той не зачинився у власному кабінеті.

Шевченко, який був одним з присутніх, просто вибив двері в кабінет до Мамая. Після цього інциденту, саме Михайло Володимировича призначають на посаду першого заступника.

Що у “кишенях” віце-мера Полтави

Згідно з даними декларації Михайла Шевченка, він є власником квартири у Полтаві площею 115 квадратних метрів та вартістю понад 750 тисяч гривень. Також перший заступник міського голови володіє автомобілем Chevrolet Aveo 2007 року випуску.

За здійснення своїх повноваження Шевченко отримав понад 330 тисяч гривень зарплати. При цьому порівняно “скромні” доходи віце-мера дозволяють йому зробити подарунок власній дочці у розмірі 1,6 мільйона гривень.

І це тільки початок. Готівкою заступник міського голови зберігає майже 3 мільйони доларів США та ще 50 тисяч гривень на банківському рахунку.

Однак, як виявилося, навіть “добросовісно” декларуючи власні багатомільйонні статки, Михайло Шевченко, вочевидь, порушив закон.

Державна фіскальна служба України здійснить документальну позапланову перевірку першого заступника міського голови Полтави Шевченка за 1998-2017 роки.

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва від 6 лютого 2018 року.

В електронній декларації за 2016 рік посадовець вказав наявність 82 млн. грн готівки. Водночас, за інформацією ДФС у Полтавській області, з вказаних готівкових коштів Шевченко не сплатив податок на доходи фізичних осіб, що призвело до фактичного не надходження до бюджету коштів у великих розмірах.

Крім цього, досудове розслідування з’ясувало, що перший заступник мера Полтави протягом 1998-2016 років одержав сукупний дохід на суму 3,38 млн грн, а його дружина – 993,8 тис грн.

Таким чином, Генпрокуратура проводить розслідування за фактом вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати податків). Саме ГПУ виявилася ініціатором податкової перевірки Шевченка.

Тітушки для забудовників

5 квітня 2018 року група активістів прийшла на вулицю Соборну, 27, аби провести акцію проти забудови відомої у Полтаві “газетної” арки. Однак мирний протест перетворився на масштабні сутички, внаслідок яких невідомими, які потім виявилися співробітниками охоронної фірми “Скорпіон”, було скоєно збройний напад на учасників акції.

Після того, як поліція затримала найманців, а протест завершився демонтажем встановлених у арці конструкцій, місцеві ЗМІ опублікували матеріали, які свідчать про те, що інтереси забудовника особисто відстоював Михайло Шевченко. Мовляв, саме він порекомендував власнику будівельної фірми найняти “скорпіонів”.

Більш того, наводячи слова людини з отчення заступника міського голови, видання стверджує, що Шевченко назвав протестувальників “бидлом”, і пропонував забудовнику залучити ще більше хлопців, аби “владнати” проблему.

Любов зла

У травні 2017 року Михайло Шевченко знову опиняється в епіцентрі скандалу. Його дружина, Юлія Шевченко, подає заяву до правоохоронних органів, оскільки, за її словами, чоловік регулярно знущався над нею фізично і морально, постійно принижуючи та застосовуючи до неї силу.

Також Юлія Шевченко запевняла, що її чоловік вивів усі гроші з її рахунків, змінив замки у квартирі та продовжує погрожувати відібрати у неї сина.

Через постійний тиск з боку чоловіка, Шевченко була вимушена перебратися до Києва та організувати власну прес-конференцію аби захистити себе. Також вона направила листа Генеральному прокурору та президенту аби ті допомогли їй уникнути помсти вже колишнього чоловіка. Натомість віце-мер Полтави заявив, що дружина викрала дитину. Ба більше, він зміг довести це у суді та відібрати шестирічного хлопчика у матері, повністю обмеживши їх спілкування.

Попри всі вищезгадні факти, Михайло Шевченко продовжує обіймати власну посаду і навіть не думає йти у відставку. Ні резонанс у ЗМІ, ні відкриття кримінальних справ, ні неоднозначне минуле заступника міського голови Полтави не змусило і, вочевидь, не змусить чиновника відмовитися від політичної кар’єри.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...